Wat zit er in mijn tas voor de vierdaagse?

Vandaag ga ik mijn startbewijs ophalen en dan kan de vierdaagse echt gaan beginnen. De voorbereidingen zijn maanden geleden natuurlijk al begonnen met trainen. Gisteren ben ik druk bezig geweest met het inpakken van mijn tas. Voor de vierdaagse neem je natuurlijk veel meer en andere dingen mee dan voor een vakantie of weekendje weg.

De wandelschoenen zijn natuurlijk wel een van de belangrijkste dingen om mee te nemen. Sommige wandelaars hebben meerdere paar schoenen zodat ze sommige dagen kunnen afwisselen. Bijvoorbeeld als de schoenen te nat zijn geworden. Ik heb zelf maar een paar wandelschoenen. Maar gelukkig heb ik van mijn moeder een schoenendroger gekregen om te lenen. Mochten mijn schoenen nat worden van de regen (of van het zweet) dan kan ik in ieder geval de volgende dag weer met droge schoenen starten. Omdat het met de vierdaagse heel erg warm gaat worden heb ik daar wel rekening mee gehouden met het inpakken.

vierdaagse benodigdheden

Dus wat zit er allemaal in mijn tas(sen)? Nou ik kan je vertellen er zit genoeg in.

 • wandelschoenen
 • inschrijfbewijs
 • paspoort
 • 4 Zweetbandjes
 • Zonneklep
 • Pet
 • 5 paar wandelsokken
 • 4 wandel t-shirts
 • 4 afritswandelbroeken
 • Poncho (hopelijk heb ik deze niet nodig)
 • Heuptas
 • Sport BH
 • Slippers (lekker om aan te doen na een dagje wandelen)
 • Zonnebrand (zelf ben ik fan van P20 omdat je deze maar een keer hoeft te smeren voor 8 uur bescherming)
 • Lippenbalsem tegen de zon
 • Haarelastiekjes
 • Aftersun
 • Schoenendroger
 • Zonnebril
 • 6 flessen Aquarius
 • 6 flessen water
 • Gedroogde abrikozen
 • Rookkaas
 • Rookvlees
 • Boterhamzakjes
 • Belvita breakfast
 • Vitamines
 • Pakjes zakdoeken
 • gastendoekjes (ideaal voor in je nek)
 • Kliniplast fix (fixatiepleister om je voeten mee af te plakken)
 • Desinfectie handgel ( hebben ze meestal wel bij de dixie hangen maar toch altijd wel prettig om mee te nemen)
 • Gehwol voetcreme (nog nooit gebruikt maar ben erg benieuwd of ik hierdoor minder/geen blaren krijg)
 • Spiroflor sport (weet niet of ik dit ga gebruiken maar had het toch nog in de kast staan)
 • Naalden om de blaren door te prikken 😁
 • oplader telefoon
 • oordopjes ( ik slaap in het centrum van Nijmegen dus die kan ik misschien wel nodig hebben)

Zo volgens mij ben ik nu niks vergeten. En helemaal klaar voor de uitdaging vier dagen 40 kilometer wandelen. Misschien hebben jullie het al gelezen in mijn blog: Ik ga de 100ste vierdaagse lopen, dat ik hem gesponsord loop. De tussenstand staat nu op €790,- . Mocht je me nog willen sponsoren dan kan dat! Je kan dan een bedrag overmaken naar NL85RABO 01037.96.479 t.n.v. Stichting Speranza onder vermelding van Saskia vierdaagse. Met elk sponsorbedrag zijn wij super blij en steun je de patiënten van de afdeling interne oncologie. Het doel van Stichting Speranza is om kankerpatiënten zich weer even mens laten voelen door onder andere verwenzorg aan bed te regelen.

 

 

 

 

7 gedachten over “Wat zit er in mijn tas voor de vierdaagse?

  • Het is goed gegaan ondanks het warme weer. Ik heb een hele leuke tijd gehad. En het aller belangrijkste ik heb hem uitgelopen.

 1. Handig lijstje. We zitten nu al thuis na te denken over de volgende Vierdaagse. Ik heb een stel goede wandelschoenen, maar misschien is het inderdaad een idee om meerdere paren schoenen – al is het maar als reserve – bij de hand te hebben.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.