Yes mijn zoontje is volledig zindelijk!

Super trots! Mijn zoontje is sinds 24 januari ook in de nacht zindelijk. En (even afkloppen) tot nu toe ook nog geen ongelukjes gehad.

We hebben hem nooit in zijn slaap wakker gemaakt. Nou ja een keertje geprobeerd maar dat was geen succes. Geen plas en een huilerig mannetje. Maar wat voor hem een heel groot verschil maakte was dat hij zijn melk voor het slapen gaan eerder krijgt. Eerst was het dat zodra hij zijn melk op had hij naar bed ging. Nu krijgt hij zijn melkfles ongeveer een half uur voordat hij gaat slapen. Naast zijn bed staat zelfs water waar hij dan af en toe een slokje van neemt. Maar dat heeft dus geen invloed gehad op het wel of niet plassen in de luier. Het gebeurt nu zelfs weleens dat hij eerst gaat plassen en daarna mij pas wakker maakt. Tijdens de weg naar nachtzindelijkheid heeft hij van die broekjesluiers zodat hij die zelf makkelijk uit kreeg. Maar ook die heeft hij nu niet meer nodig! Voor elke nacht dat hij droog is kreeg hij een sticker. En hij had zelf al aangegeven dat hij heel graag Toms helikopter (van brandweerman Sam uiteraard ) wilde hebben. En wat een geluk die hadden we al in huis. Dus die werd bewaard tot het moment dat hij een aantal nachten achter elkaar droog was. En dan wel op een weekenddag zodat mijn vriend er ook bij zou zijn als mijn zoontje het cadeautje open zou maken. En afgelopen zaterdag was het zover, al een hele week een droge luier. En wat is hij super trots. Eindelijk mocht hij zijn helikopter uitpakken. Nu mag hij zonder luier gaan slapen. Dat is voor ons ook een grote stap. Er zal vast wel een keertje een ongelukje gebeuren. Maar hopelijk niet zo vaak.

zindelijk

We dachten al een keertje eerder op het punt te zitten dat hij niet meer in zijn luier plaste. Maar net op de laatste dag had hij toch een hele volle luier. Mijn vriend en ik hadden gezegd tegen elkaar als hij morgen nog droog is dan krijgt hij zijn cadeau en gaan we proberen zonder luier te laten slapen. Maar helaas ging het mis. Dus toch nog maar even de luier aanhouden en het cadeau bleef in de kast.

Maar nu gaat het echt super. Hij is zelfs al een keertje gaan logeren in toen hij net nachtzindelijk was. Hij bleef slapen bij opa en oma in een campingbedje. ’s Nachts moest hij plassen en heeft hij geroepen “Oma ik moet plassen”. Nou toen ik dat hoorde was ik echt super trots. Ik vond het namelijk wel een beetje spannend, hij was net een weekje zindelijk en dan in een campingbedje slapen. Thuis gaat hij ’s nachts gewoon naar de wc en daarna kruipt hij weer zijn bed in om verder te slapen.

Hoe oud was je kindje toen hij/zij volledig zindelijk werd? En hoe werd de dag en nachtzindelijkheid een succes?

12 gedachten over “Yes mijn zoontje is volledig zindelijk!

  1. Wat fijn en handig dat je zoontje volledig zindelijk is. Mijn dochtertje is nog niet zover, ze is nu 3,5. Ze geeft soms aan zonder luier te willen slapen. De ene keer is ze droog en weer een andere keer moet ik 2 keer het bed verschonen s’nachts. Geen pijl op te trekken dus.

    • Jammer dat er geen pijl op te trekken is. Hopelijk komt er voor je een moment waarop ze wakker wordt om te gaan plassen. En dat je niet elke keer het bed hoeft te verschonen. Heb je trouwens gezien dat je gratis een dry nites proefmonster kan aanvragen?

  2. Wat goed zeg! Mijn oudste regelde het allemaal zelf. Besloot opeens dat ze geen luier meer om wilde. Was toen 3 en een beetje. Heeft nooit op een potje gewild. 3 weken later wilde ze ook ’s nachts geen luier meer om. Droomscenario!

  3. Gefeliciteerd! Heerlijk zeg. Mijn dochter is 15 maanden dus ik ben nog niet begonnen. Rond twee jaar wil ik er zeker mee gaan beginnen. Het lijkt mij nog best een pittige klus. Vooral met onze pittige tante.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.