Carnaval komt er bijna aan!

Nu ik weer in Brabant woon heb ik weer zin om carnaval te vieren. Maar wel dan alleen het kindercarnaval. Ik heb geen oppas geregeld zodat ik ’s avonds nog op pad kan. Nu is het natuurlijk wel hopen dat het in ieder geval droog blijft want op maandag wil ik samen met mijn zoontje naar de optocht gaan kijken. En bij ons in het dorp is op zondag kindercarnaval. Ik ben erg benieuwd hoe dat is. Ik weet namelijk wel dat de animo wel is terug gelopen. Maar zoontje vindt het altijd leuk om zich te verkleden. Hoe leuk is het dan om dit drie dagen de hele dag te mogen doen.

Carnavalskleding

Nu heeft mijn zoontje al wat verkleedkleding maar speciaal voor deze carnaval mocht mocht ik van de online carnavalswinkel Vegaoo.nl nog leuke kinder carnavalskleding uitzoeken. Ze hebben heel veel keuze dus dat was wel even zoeken. Toen ik aan mijn zoontje vroeg wat voor verkleedkleding/carnavalskleding hij wilde hebben was de keuze snel gemaakt. Hij wilde namelijk heel graag een stoer politiepak hebben. Het liefst wil hij natuurlijk met handboeien en een geweer erbij. Die kun je er wel apart bij bestellen. Maar dat heb ik bewust niet gedaan. In de nieuwsbrief van school werd al duidelijk gemaakt dat Op school mag dat allemaal niet mee. En voor thuis vind ik het ook niet nodig. Misschien komt dat later nog wel een keertje. Maar voor nu met carnaval, even niet.

Zoals je ziet is het pak nog wel iets te groot. Maar met goed (beter dan op deze foto 😉 ) omrollen is dat geen probleem. Het pak is maat 122/134. Mijn zoontje zit qua broeken in maat 116 en qua truien maat 122. Dus ik had wel verwacht dat het iets aan de grote kant zou zijn. Mijn zoontje vindt het helemaal niet storend. Hij kan er heerlijk in spelen en politie agent zijn.

Schoolcarnaval

Op de laatste schooldag voor de carnavalsvakantie vieren ze op school carnaval. De lagere groepen vieren het op school in de gymzaal. Ik ben benieuwd hoe hij dat gaat vinden. Hij kent nog niet echt carnavalsmuziek en op zijn vorige school werd er niet echt iets aan carnaval gedaan (het was toch een school boven de rivieren 😉 ). Maar hij vindt het wel leuk om te dansen en te verkleden dus dat zal vast wel goed komen.

Kindercarnaval

In het dorp is er alleen nog een seniorencarnaval en een kindercarnaval. Vroeger werd er alle dagen carnaval gevierd en die waren ook goed bezocht. Maar helaas is het de afgelopen jaren zo erg terug gelopen dat ze dat niet meer doen. Op zondag ga ik samen met mijn zoontje naar het kindercarnaval. Mocht hij dit niet leuk vinden heb ik geen bank-up plan dus die moet ik nog even gaan verzinnen of heel erg duimen dat het leuk is. Want ik ben daar al zolang niet meer geweest dat ik geen idee heb hoe het er nu is. Dus mocht je nog een goede tip hebben in de omgeving Den Bosch dan hoor ik het graag.

Optocht

Voor de optocht heb ik afgelopen weekend alvast twee Oeteldonkse sjaals gekocht. Zodat we allebei warm naar de optocht kunnen kijken en er in carnavals stemming bijlopen.

Gaan jullie dit jaar carnaval vieren?

Een gedachte over “Carnaval komt er bijna aan!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.