Weer een nieuwe gadget/telefoon?

Een jaar geleden heb ik na twijfelen een nieuwe telefoon gekocht. In 2017 schreef ik al een blog over een eventuele nieuwe telefoon. Toen had ik er last van dat het geheugen van mijn telefoon vaak vol was. Nu heb ik ruzie met tijd telefoon tijdens foto’s maken.

Ruzie met mijn telefoon

Een telefoon en ik zijn denk ik geen goede combi.  Iets meer dan een jaar geleden gekocht en nu al kuren. Ik heb hiervoor helaas nog geen oplossing voor gevonden. Als ik foto’s wil maken loopt het beeld vast of hij blijft helemaal zwart. Eerst lukte het nog wel om dan foto’s te maken met de selfie-camera. Maar ook die begint nu vast te lopen en dan maakt hij gewoon geen foto’s. Ik heb elke keer netjes alle updates gedaan. Ik heb nog meer dan genoeg geheugen beschikbaar (namelijk 227 GB). Alle apps geen toegang gegeven tot de camera. En zelfs een keer opnieuw geïnstalleerd. Maar helaas mocht dat niet baten. Mocht iemand tips hebben waarmee ik dit probleem kan verhelpen dan hoor ik het graag!

Telefoon met camera of zonder?

Tja dus nu heb ik een telefoon die voor de rest goed werkt. Maar qua foto’s maken kan ik dus niet op mijn telefoon vertrouwen. Als blogger is het natuurlijk fijn als je op elk gewenst moment een foto kan maken. Maar zeker ook als moeder. Zo mocht mijn zoon afgelopen zaterdag afzwemmen. Mijn ouders waren op vakantie dus konden er niet bij zijn. Dan wil je natuurlijk wat foto’s doorsturen. Gelukkig had mijn broer wat foto’s gemaakt om door te sturen. Want mij was het niet goed gelukt. Hierdoor ga ik wel twijfelen. Blijf ik nog doorlopen met een telefoon waarmee ik bijna geen foto’s kan maken. Of ga ik kijken/sparen voor een nieuwe telefoon zoals de iPhone 11 bij KPN

Meer dan een telefoon

Vroeger (ja ik voel me gelijk een stuk ouder en grijzer worden) kon je alleen nog maar bellen en sms’en met een telefoon. Mijn eerste mobiele telefoon was een pocketline swing. Een grote robuuste telefoon, niet kapot te krijgen en met voor de rest niks extra’s. Tegenwoordig is mijn telefoon onder andere een navigatiesysteem, een tv, een radio en een spelcomputer.

Spelcomputers

Wij hebben zelf (nog) geen WII, PlayStation, Nintendo of andere spelcomputer. We hebben wel een laptop, Ipad en een Iphone waar spelletjes op gespeeld kunnen worden. Ik moet zeggen dat we eigenlijk nooit spelletjes op de laptop spelen. We pakken dan eerder de IPad of IPhone om spelletjes op te spelen. Mijn zoon wordt ook ouder en er zal vast een keer een moment aankomen dat ook hij andere spelletjes wil gaan spelen dan van de gratis apps die ik heb gedownload. Apple speelt op deze behoefte mooi in met Apple Arcade

Apple Arcade

Apple heeft een nieuwe game dienst. Sinds 19 september is Apple Arcade met 100+ games beschikbaar zijn. Je kunt het nu gratis één maand proberen. Het bevat geen reclame, wat ik zelf erg handig  vind want met de gratis apps hebben we daar wel last van. Zo kun je een spel spelen op je telefoon en het daarna op de IPad verder spelen. Ideaal voor onderweg aangezien mijn telefoon dan wel mee gaat en de IPad (bijna) nooit. En mijn zoon vindt het soms wel leuk om tijdens de auto rit een spelletje te spelen. Je kunt de games ook downloaden om offline te spelen. Ook heel handig voor onderweg zodat niet gelijk al mijn data erdoorheen gaat. Wat ik ook super handig vind is dat het werkt met schermtijd en ouderlijk toezicht. Wanneer het moment komt dan mijn zoon meer en andere spelletjes wilt gaan spelen dan  is dit voor ons een passende oplossing.

Dit is een samenwerking.

Een gedachte over “Weer een nieuwe gadget/telefoon?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.