Weer een bezoekje aan de KNO-arts

Tja dat een kind ziek is kan natuurlijk gebeuren. Maar in drie maanden tijd drie keer ziek en zeer grote amandelen is wel heel erg veel. Zelfs als hij niet ziek is dan zijn de amandelen erg groot. Vandaar werd het tijd voor een bezoekje aan de dokter en hij heeft ons doorverwezen naar de KNO-arts. Gelukkig konden we al een paar dagen later bij de KNO-arts terecht.

Net voor de zomervakantie was mijn zoon al een week pittig ziek. Hoge koorts, niets willen eten en alleen maar slapen. We zijn toen niet naar de dokter geweest maar hebben hem laten uitzieken. Want ja een kind kan een keertje ziek zijn. Na een aantal dagen was hij weer opgeknapt en ging het gewone leven weer door. In de zomervakantie werd hij toen we net een paar dagen weg waren wakker met keelpijn. Zo’n erge pijn dat hij er niet van kon slapen. Na een aantal dropjes erin (ik had op dat moment niks anders bij de hand wat kon helpen) en een tijdje tablet kijken kon hij weer gaan slapen. Maar zijn keelamandelen waren heel erg opgezet zoals je kunt zien op de foto die ik een dag later heb gemaakt.

Hij heeft het daardoor eventjes wat rustiger aan gedaan. Maar daarna is hij weer verder gegaan met het genieten van de vakantie. En na een paar dagen had hij geen keelpijn meer. Dit ging even goed totdat hij twee weken later met zijn vader op vakantie was. Weer had hij verhoging en last van zijn keel. Hij moest het ook echt weer even rustig aan doen. Even een relaxen en tv kijken. Voor de rest even helemaal niks. Tja dat wil je eigenlijk niet als je op vakantie bent. Dan wil je juist lekker gaan zwemmen en leuke uitstapjes gaan doen.

Keelamandelen

Twee en een half jaar geleden werd hij al geopereerd. Zijn neusamandelen werden verwijderd en kreeg hij buisjes in zijn oren (lees hier hoe dat was gegaan). Eigenlijk hoopte ik toen al dat de keelamandelen eruit gehaald zouden worden. Maar helaas was dat toen niet gebeurd. Vandaar dat we nu twee en een half jaar later weer naar het ziekenhuis zijn geweest.

Voor het bezoek aan de KNO-arts was mijn zoon niet bang voor een eventuele operatie. Hij dacht alleen maar in cadeautjes. Want de vorige keer mocht hij na zijn operatie zelf een mooie lego set uitkiezen. Uiteraard gaf ik aan dat als hij geopereerd zou moeten worden hij een cadeautje zou krijgen. En als zijn keelamandelen eruit gingen dat hij dan ook extra ijsjes mocht eten.

Het bezoek aan de KNO-arts was goed verlopen. Mijn zoon vond het toch wel een beetje spannend maar hij liet de arts goed in zijn neus, oren en keel kijken. Ook stelde de arts vragen zoals stink hij uit zijn mond?, dit is bij hem niet het geval. Snurkt hij? Ja hij snurkt regelmatig. Stopt hij tijdens het slapen wel eens met ademen? Nee dat volgens mij niet. Er is besloten om zijn keelamandelen te laten verwijderen. Donderdag 3 oktober is het zover , een dag van te voren worden we gebeld over hoe laat we in het ziekenhuis moeten zijn. Op vrijdag 27 september hebben we nog een afspraak ter voorbereiding bij de anesthesist.

Ik zal blij zijn als die ellendige amandelen eruit zijn. De KNO-arts gaat ook kijken of zijn neusamandelen zijn aangegroeid, zo ja dan worden deze er ook nog uitgehaald. Mijn zoon vindt het volgens mij wel spannend dat hij geopereerd moet worden. Maar hij ziet ook zeker de positieve dingen erin. Zo mag hij een week niet naar school. En mag hij veel ijsjes eten. Wat hij wel erg jammer vindt is dat hij twee weken niet mag sporten. Ik moet me nu alleen nog even gaan inlezen wat de beste voeding is voor de dagen na de operatie. Ik las al dat appelmoes goed zou zijn en vla.

Heb je (voedings)tips dan hoor ik het graag.

10 gedachten over “Weer een bezoekje aan de KNO-arts

  1. Veel water drinken en ijsjes eten, was wat we in het ziekenhuis altijd tegen volwassenen zeiden. Verder koud en vloeibaar, appelsap wat je al zegt en smaakjes yoghurt. Spannend hoor allemaal, voor hem maar ook voor jou, hopelijk is hij dan van zijn klachten af.

  2. Ik dacht dat je dan alles mag eten wat enigzins vloeibaar is, zoals yoghurt enzo. Ik heb een keer met een ernstige angina de raad van de huisarts gekregen (omdat ik toen bijna niet kon slikken, maar ook niet kon koken omdat ik zo ziek was) babyvoeding te kopen. Echt Olvarit of een ander merk. Want daar zitten dan wel alle voedingsstoffen in. Ik vind het een uitstekend advies. Nu is het best ook niet warm, daarom zou ik toch eerder voor de fruitpapjes gaan… het is dan ook elke keer wat anders dan gewoon appelmoes of zo …

    Veel succes!

  3. Ajj heel veel sterkte! Gelukkig zijn jullie er al op vroege leeftijd achter weten te komen! Bij mij wordt namelijk op een leeftijd van 18 nog gedacht over het verwijderen van keelamandelen.
    Liefs,
    Elles

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.