Wat een pokkejong

Ja een pokkejong is het. Het begon met drie kleine plekjes in zijn nek en op schouder. Maar een dag later zat hij helemaal onder de waterpokken. Mijn vriend en ik maken (niet waar mijn zoontje bij is hoor) grapjes over dat het een pokkejong is.

Ondanks dat hij helemaal onder de waterpokken zat, heeft hij er gelukkig weinig last van gehad. Vooral de tweede dag had hij wel last van jeuk. Maar daarna werd de jeuk al minder. Maar zag hij er nog wel heel zielig uit. Helemaal onder de bultjes, die later over gingen naar plekjes met korstjes erop.

De donderdag net voor de vakantie begon het met de drie plekjes. Vrijdag zat hij helemaal onder de waterpokken en hebben we hem die dag ook thuis gehouden van school. Elke school gaat hier anders mee om. Maar op de school waar mijn zoontje op zit mag je niet naar school als je waterpokken hebt. Je mag pas weer naar school als alle blaasjes ingedroogd zijn. Gelukkig was vrijdag de laatste schooldag voor de vakantie dus kon hij rustig bij komen van het kerstdiner wat hij de dag ervoor had. En mijn vriend had toevallig een dag vrij genomen omdat onze nieuwe diepvries geleverd werd. Dus we hoefden niks extra’s te regelen op het werk.

Van vrienden hadden we spul gekregen tegen de jeuk. Dit hebben we wel een aantal keer gesmeerd. Maar alleen als hij last had van de jeuk. Gelukkig viel dat nog heel erg mee. Uiteindelijk hebben we volgens mij maar 3 keer gesmeerd. Hij had de tweede en derde dag wel koorts. Ook was hij moe en wilde graag tablet kijken. Tablet kijken wil hij natuurlijk ook als hij niet ziek is. Maar je merkte nu echt dat er veel minder energie in hem zat. Heel de dag heeft hij  onder een dekentje op de bank gelegen. Zo zag zijn rug er uit op dag 3.

waterpokken

Maar de vierde dag (eerste kerstdag) was er nog wel te merken dat nog niet zijn volledige energie level terug had. Maar heeft hij weer heerlijk volop gespeeld. En heeft hij ook geen last meer gehad van jeuk.

Nu twee weken later vallen de korstjes er beetje bij beetje af. Omdat hij niet veel jeuk heeft gehad verwacht ik ook niet dat hij last van littekens gaat krijgen. De korstjes gaan er op de natuurlijke manier eraf. En hij haalt ze er (nog) niet zelf vanaf.

waterpokken

Ik weet dat wij heel veel geluk hebben gehad. Er zijn kindjes die veel meer last hebben van de waterpokken. Maar gelukkig zijn wij er heel makkelijk doorheen gekomen. Heeft jullie kind al de waterpokken gehad? En heeft hij/zij er veel last van gehad?

4 gedachten over “Wat een pokkejong

  1. Da’s toevallig; ik heb gisteren ook een blog geschreven, maar juist over dat hij de waterpokken nog niet heeft gehad haha. Dus eigenlijk ben ik een beetje jaloers dat hij ze wel heeft 😉 Nee serieus; fijn dat hij er niet zoveel last van heeft gehad!!

  2. Wij hebben het toevallig ook net doorgemaakt. En ook bij ons viel de jeuk en het krabben me alles mee. Vooral de koorts, vier dagen boven de 39 was de vervelendste klacht.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.