Vorig jaar verhuisd maar nu pas een eettafel gekocht

Vorig jaar ben ik samen met mijn zoontje verhuisd (meer hierover kun je lezen in een nieuw begin). Gelukkig heb ik spullen kunnen lenen of heb ik spullen gekregen die mensen over hadden. Maar om het huis nog meer eigen te maken is het toch wel fijn om de leenspullen terug te kunnen geven. En lekker mijn eigen spulletjes te hebben.

Na een jaar van een geleende eettafel te hebben geleefd, heb ik eindelijk een nieuwe eettafel gekocht. Ik ben nog heel vaak van gedachten verandert qua wat voor eettafel ik nu precies wilde. Een van de eerste ideeën wat een steigerhouten tafelblad met witte kruispoten. Hele leuke tafel hoor maar ik ben blij dat ik hem niet had gekocht. Ik zag mijn zoontje een keertje kleuren aan de eettafel en bedacht me dat het niet handig zou gaan op een (onbehandelde) steigerhouten tafel. Straks als hij huiswerk wil maken op de eettafel is het fijn als je dan niet met een pen in de nerven komt. Ook wordt er natuurlijk (weleens) geknoeid met het eten dus dat moet ook makkelijk schoongemaakt worden. Je kan natuurlijk dan wel iets op de tafel leggen met het huiswerk maken en eten maar dat wilde ik toch liever niet. Daarna wilde ik een tafel met houten blad met zwarte kruispoten.

Uiteindelijk is het deze Woood Olivier eettafel geworden. Een tafel zonder kruispoten maar met metalen frame. Zodat indien nodig toch iemand aan de kop kan zitten. (Dan natuurlijk wel even de stoel over het frame zetten maar dan kan er makkelijk een kind zitten en misschien ook wel een volwassenen.) Hij staat nu nog even midden in de woonkamer. Mijn vader heeft hem 3x in de naturel tafelolie gezet. Maar voordat je hem gaat gebruiken is het beter hem 14 dagen te laten uitharden (nog maar 7 dagen te gaan). Zodat de tafel beter beschermd is.

Nu moet ik nog wel op zoek gaan naar leuke eetkamer stoelen. Hopelijk doe ik er hier minder lang over het uitzoeken dan met de tafel en heb ik deze wel binnen een jaar uitgezocht. Natuurlijk kijk ik op sites voor wooninspiratie. Maar dan nog vind ik het lastig om een daadwerkelijke beslissing te nemen. Een eettafel en eetkamerstoelen zijn dure uitgaves. Ik kan geen stoelen kopen waar ik dan over een aantal maanden weer op uitgekeken ben. Of stoelen die toch niet zo lekker zitten. Dus voorlopig blijf ik heel goed online rondkijken en moet ik binnenkort maar een keer op pad om proef te gaan zitten. De stoelen moeten wel aan een paar eisen voldoen. Zo moeten ze lekker zitten zodat je lekker lang kunt natafelen. En natuurlijk dat er goed huiswerk gemaakt kan worden en dat ik zelf ook lekker zit om blogs te kunnen typen. Maar ook moet de stoel makkelijk schoon te maken zijn. Het liefst dat je er gewoon een doekje over heen kan doen en klaar. Ze moeten er natuurlijk ook leuk uit zien en passen in de “stijl” van mijn huis. Ik heb al wel een ideetje in mijn hoofd. Maar dit kan net als bij de tafel nog de komende tijd veranderen.

Mijn zoektocht gaat dus nog wel even door. Maar beetje bij beetje komt mijn huis toch echt af.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.