Voor het eerst kruidnoten bakken met zoonlief

Sinterklaas is weer in het land. Het leek mij dan ook heel leuk om met zoonlief samen kruidnoten te bakken. Vandaag was het een regenachtige dag. Dus dit was de perfecte dag om binnen te blijven en kruidnoten te gaan maken.

Dit was de eerste keer dat we samen iets gingen bakken. Tijdens mijn dagje uit in Utrecht  kwam ik in de winkel van Dille en Kamille een zakje kruidnotenmix tegen. Nou dat leek mij ideaal omdat ik dan niet alle ingrediënten los hoefde te kopen. Alleen de melk en boter moest nog toegevoegd worden.

Een paar uur van te voren had ik de boter al op een bord gelegd zodat het makkelijker kneedbaar zou zijn.

Samen eerst de kruidnotenmix afgewogen en daarna de boter en melk toegevoegd.

kruidnoten bakken

Daarna kneedden we eerst samen alles een beetje door elkaar. Maar toch ook even alles alleen goed gekneed tot een mooie bal. Zodat we hier daarna kruidnoten van konden maken. En samen ook stiekem een beetje van de deeg geproefd. Dat hoort er toch ook een beetje bij.

kruidnoten bakken

Nadat we alle kruidnoten hadden gemaakt, konden ze de oven in.

kruidnoten bakken

Dit is het resultaat.

kruidnoten bakken

Nadat ze net uit de oven waren hebben we heerlijk genoten van de kruidennoten. We hebben er ook nog wel wat bewaard voor een ander keertje. De meeste kruidnoten zijn eigenlijk wel iets te groot maar dat maakt voor de smaak niets uit. Maar de volgende keer ga ik wel proberen ze iets kleiner te maken . Ik heb nu de helft van de kruidnotenmix gebruikt dus we kunnen nog een keertje samen kruidnoten gaan bakken. Zoonlief vond het erg leuk om samen kruidnoten te bakken en te eten. Dus voordat Sinterklaas het land uit is, gaan we zeker nog een keertje  kruidnoten bakken.

4 gedachten over “Voor het eerst kruidnoten bakken met zoonlief

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.