Vijf jaar lang elke dag een klein berichtje (+winactie)

Was jij vroeger van de dagboeken? Of misschien schrijf je nog steeds regelmatig in je dagboek. Maar dit boek is ook voor mensen heel leuk die juist niet zijn van in een dagboek schrijven houden. Elke dag een nieuwe vraag waarop je antwoord kunt geven. Maar ook kun je kiezen om gewoon zelf een regel te schrijven.

Elke dag een andere vraag die je dus kunt beantwoorden. Waarschijnlijk zul je deze vraag niet elk jaar hetzelfde beantwoorden. Die verandering lijkt me erg leuk om terug te lezen. Ik ga in het nieuwe jaar beginnen met het schrijven in de boek. Je kan natuurlijk op elk moment van het jaar beginnen met schrijven. Maar ik kies toch voor per 1 januari, bij het begin van het boek. Ik weet van mezelf dat ik in het begin elke dag trouw een antwoord erin zal schrijven of gewoon een kort berichtje over hoe de dag is geweest.  Maar na een tijdje zal het niet meer dagelijks zijn. Gelukkig maakt dat voor het beantwoorden van de vragen niet uit. Dan zal ik sommige dagen meerdere vragen beantwoorden. Er staat sowieso een “bonusvraag” in, namelijk 29 februari. Als het geen schrikkeljaar is dan heb je een “bonusvraag” die week.

dagboek

Er staan heel veel verschillende soorten vragen in. Hele makkelijke vragen zoals Wat heb je gisteren gegeten? Maar ook diepzinnige vragen zoals Wat maakt jou tot wie je bent?
Ik heb op een aantal willekeurige vragen alvast antwoord geven:

 • Hoe ben je vandaag je dag gestart? (de vraag van 29 januari) Nou vandaag begon de dag met een klein mannetje wat zich niet heel lekker voelde. Maar gelukkig kon hij nog wel naar school.
 • Kan je rond komen? (de vraag van 24 februari) Op dit moment zou mijn antwoord ja zijn. Ik kan rond komen maar meer inkomsten zouden zeker welkom zijn.
 • Waar woon je? (de vraag van 30 april) Ik woon momenteel in een appartement. Hopelijk kan ik hier in de toekomst een ander antwoord schrijven. Ik wil namelijk heel graag verhuizen. En dan in een huis wonen met tuin. Zodat wij in de lente en zomer heerlijk in de tuin kunnen zitten en mijn zoontje daar lekker kan gaan spelen. De tuin moet dan wel een onderhoudsvriendelijke tuin zijn. Want ik heb niet echt groene vingers.
 • Zie je op tegen de kerstdagen? (de vraag van 29 november) Nee eigenlijk niet, geen last van kerststress. Maar ik hoop gelukkig ook zelf geen kerstgerechten te maken. Alleen derde kerstdag komen er vrienden bij ons gourmetten. Ik heb alleen nog geen kerstoutfit voor mezelf gekocht. Voor mijn zoontje heb ik al in huis.

Piens 5 lines a day is bedacht door Pien van Lambaart. Tevens heeft ze ook een hele mooie familie Planner en een planner/agenda gemaakt. Ideaal voor een druk gezin om alle afspraken overzichtelijk te houden.

Wil je ook elke dag een vraag beantwoorden? Dan heb je geluk. Ik mag namelijk 4 boeken weggeven!

Winactie

Wat moet je doen om kans te maken op een van de vier Piens Five lines a day:

 • Laat in een reactie weten hier of op facebook dat je mee doet.
 • Saskia’s wereld facebookpagina een like geven wordt gewaardeerd.
 • Delen op facebook of twitter is lief maar niet verplicht om kans te maken.

Winactie loopt tot en met 20 december. Daarna verstuur ik zsm de boeken naar de winnaar zodat je ze ook nog onder de boom kunt leggen.

 

Gefeliciteerd Joyce Goudappel, Judith Rotmans, Fleur en Anne-Marie! Graag ontvang ik jullie adressen via de mail. Je kunt mailen naar saskiaswereld@hotmail.com

17 gedachten over “Vijf jaar lang elke dag een klein berichtje (+winactie)

 1. als tweelingmoeder maak ik graag kans 😀 dus heb ik alles gedaan wat ik kon:
  Facebook: Linda Raaijmakers (geliked en gedeeld)
  Twitter: lindaenbjorn (volg en retweet)
  Pinterest: lindavanduren/ (gepind)
  Google+: lindaenbjorn (gedeeld)

  groetjes Linda

 2. Heel erg leuk dat dit ook voor volwassenen is. Je ziet veel van dit soort boeken voor kinderen maar niet echt voor volwassenen. Tenminste niet tegengekomen 😉 ik vind het mooi om foto’s, herinneringen en dagelijkse dingen te bewaren. Maar aangezien ik het niet noteer, vergeet je het snel weer. Foto’s plak ik in, maar dit boek vind ik een erg waardevol boek om in te schrijven…en er later in terug te kijken. Ik doe graag mee

 3. Wat een ontzettend leuk dagboek. Fijn om toch iedere dag even te kunnen schrijven zonder dat het te veel tijd kost. En je bouwt een waardevol document op! Leuk ook om jou antwoorden te lezen

 4. Wat een leuk boek! Ik doe graag mee. Ik denk dat de kids dat later echt een prachtig cadeau zullen vinden. Zo persoonlijk handgeschreven in dit moderne tijdperk :).

 5. Wat een leuk boek! Ik had er nog niet eerder van gehoord, maar lijkt me heel leuk om elke dag bij te houden. Ik doe dus graag mee met deze actie!

 6. Super leuke actie. Ik doe heel graag nog mee. Lijkt mij leuk om dit bij te houden voor mijn zoontje aangezien ik weet hoe het voelt om zoiets niet te hebben😬

 7. Wheeeeee op de valreep???!!!! Een zin per dag dagboek staat al zoooo ontzettend lang op mijn verlanglijstje! Zeker nu ik mama ben van 2 prachtige meisjes. Althans 1 meisje van anderhalf en de andere dame zit nog warm voor 4 Weekjes bij mama. Dit zou een fantastisch cadeau zijn voor onder de boom😍

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.