Verkiezing speelgoed van het jaar 2020

Verkiezing speelgoed van het jaar 2020

De genomineerde voor de verkiezing speelgoed van het jaar 2020 zijn bekend. Er zijn zeven categorieën en hierbij zijn in het totaal 20 artikelen genomineerd. De vakjury bestaande uit een pedagoog, journalist, een influencer en experts uit de speelgoedbranche, mochten 2 dagen lang weer even kind mogen zijn om alle artikelen te testen.

Dit zijn de genomineerde per categorie

Categorie 0-3

Playmobil 1.2.3 Mijn meeneem kinderdagverblijf.

De veelzijdige sets van Playmobil 1.2.3 bieden plezier en een leerzame ervaring voor kleine ontdekkingsreizigers. Met het 1.2.3 meeneem kinderdagverblijf kunnen kindjes alle ervaringen van het echte kinderdagverblijf/de peuterspeelzaal naspelen. Speel met je vriendjes en vriendinnetjes, ga heerlijk schommelen, ga van de glijbaan of draai een rondje in de carrousel en nog veel meer. En het beste: De volledige inhoud past in het koffertje – ideaal voor op reis.

SmartMax My first Sounds Senses

Schudden, rammelen en bouwen. Vier nieuwe staven zijn ontwikkeld met elk een andere structuur om het gevoel van aanraking te stimuleren. Schud de staven en de ballen en maak muziek! De aantrekking tussen de onderdelen door het magnetisme prikkelt de fijne motoriek en de oog-handcoördinatie. Deze set hoort absoluut thuis in de leefwereld van jonge kindjes waar ontdekking centraal staat.

Categorie 4-5

Ik leer symmetrie

Met ‘Ik Leer Symmetrie’ leren kinderen spelenderwijs de basisprincipes van symmetrie. Door de vormpjes op de juiste manier te leggen en het magische effect van de spiegel te ontdekken, leren ze figuren en kleuren te herkennen en wordt hun creativiteit gestimuleerd. De oplossing staat aan de achterzijde van de kaart, zodat de kinderen zelfstandig kunnen spelen en leren.

Jaak en de bonenstaak

Bouw de afbeelding na van de bonenstaak en help Jaak om naar het kasteel in de wolken te klimmen. Jaak en de Bonenstaak is een sprookjesachtig spel met 60 opdrachten. De puzzelstukken kantelen totdat ze op hun plaats vallen. De spelers moeten dus goed nadenken vóór ze de puzzelstukken op de ladders zetten.

Louis Liaan

Alle spelers gooien om de beurt met de dobbelsteen om te kijken welk stuk fruit of oerwoudvriendje ze aan Louis, de orang-oetan, moeten hangen. Dit moet heel voorzichtig, anders schrikt Louis en vliegt alles in het rond. De laatste speler die iets aan Louis hing zonder hem te laten schrikken, wint het spel.

Paw Patrol Ultimate Police Cruiser

Deze grote cruiser van Chase heeft ruimte voor zes pups (niet bijgeleverd) en is met vijf verschillende voertuigen klaar voor elke reddingsoperatie! Word de held van de dag in de cruiser, op de twee motoren, in de boot en in de helikopter! Druk op de knop om de helikopter tevoorschijn te toveren. De cruiser wordt geopend, waardoor de helikopter op het platform verschijnt. Pak de helikopter, draai de propellers met de hand en vlieg naar de noodsituatie! De Ultimate Police Cruiser heeft twee motoren die gelanceerd worden als je de zijkanten naar buiten laat springen. Breng de spanning van de PAW Patrol tot leven: activeer de zwaailichten en spannende geluidseffecten, net zoals bij een echte politieauto!

Categorie 6-7

Lego Super Mario avonturen met Mario Starter Set

Met deze LEGO® Super Mario™ Avonturen met Mario Starter Set (71360) kunnen kinderen spelen als hun favoriete personage in de echte wereld. De set bevat een Lego Mario™ figuur die via de lcd-schermen en de luidspreker direct reacties geeft. Spelers kunnen virtuele munten verdienen door met LEGO Mario van de Startbuis naar de Vlaggenmast te gaan via draaiende platforms en wolkenplatforms, het ?-blok en supergevechten met de Goomba en Bowser Jr.

Bank Attack

Werk samen als een team en kraak de kluis door de bevelen van de baas op te volgen; zijn stem komt uit de kluis. Neem de gereedschappen, geef ze door en ruil ze met je teamgenoten. Gebruik het gereedschap op het juiste moment om geld te verdienen. Leg je een foutloos parcours af, dan heb je de goudstaven en 50 miljoen! Bij iedere fout van jou of je teamgenoten, verlies je een deel van je buit. Als je te veel fouten maakt, gaat het alarm.

FurReal Mama Josie

Mama Josie de Kangoeroe is interactief huisdierenspeelgoed en net zo lief als haar schattige kleine baby’s! De ene baby is een jongen, de andere een meisje en de derde is een verrassing! Pak ze alle drie uit voor de grote genderonthulling. Dan kan deze liefhebbende moeder voor haar kleintjes zorgen en ook met jou spelen, reageren op aanraking met meer dan 70 geluids- en bewegingsreacties, waaronder liefdevolle geluiden (kleine kusjes!), voedergeluiden (soms ook een hik of een boertje). Mama Josie weet zich te ontspannen en plezier te hebben – ze kan een dansje doen en tegelijkertijd muziek spelen. Wat ze ook doet, ze zal zeker boeien!

Froggit

Leid je kikkers veilig over de vijver en voorkom dat andere spelers hetzelfde doen. De eerste kikkerfamilie die de andere kant van de vijver bereikt, wint het spel. Maar pas op, de vis kan je kikkers terugjagen naar hun start-oever!
Het spel kan worden gespeeld op twee verschillende niveaus nl. junior of expert, afhankelijk van de ervaring of leeftijd van de spelers.

Categorie 8-9

Color Addict

Een kleurrijk en meeslepend spel, perfect voor spelletjesavonden met het hele gezin, middagpauzes met collega’s of op school en feestjes! Dit is een blauwe kaart. En deze? Rood of groen? Raak al je kaarten zo snel mogelijk kwijt door de juiste kleur of het juiste woord of allebei of omgekeerd uit te spelen. Op sommige kaarten staat een kleur geschreven maar met inkt in een andere keur. Dus bv het woord rood in groen geschreven. Bevat 110 kleurrijke kaarten. Het spel is heel verslavend!
Niet geschikt voor wie groen lacht, zwartkijkt, geel ziet van nijd, weinig kleur heeft of roze olifanten ziet voorbijvliegen.

Dots BFF armbandenset

Maak je eigen coole vriendschapsarmbandjes en geef ze aan je beste vrienden! Open de BFF armbandenset, leg de armbanden plat neer en klik de kleurrijke DOTS erop. Kijk op de verpakking en de meegeleverde inspiratiefolder of maak je eigen ontwerp of maak je eigen design. Decoreer jouw armbanden, zodat ze helemaal bij de persoonlijkheid van jou en je vrienden passen. Draag jullie unieke armbanden met trots!

Lama

Vlot kaartspel waarbij het doel is alle kaarten (minpunten) af te leggen. Lukt dat als eerste, dan mag je strafpunten teruggeven. De regels zijn simpel en toch biedt het de mogelijkheid om verschillende strategieën toe te passen waardoor je dit blijft spelen.

Categorie 10-11

Cube Duel

Een spel voor twee spelers die ieder of de rode of de gele stenen kiezen. Tijdens het spel creëren de spelers een kubus door om de beurt een steen in het spelbord te plaatsen en proberen om zo veel mogelijk vierkanten in hun kleur aan de 3 bovenzijden van de kubus te krijgen. De speler die op het einde van het spel de meeste vierkanten in zijn kleur aan de 3 bovenzijden van de kubus heeft, wint het spel. Ook geschikt om alleen te spelen.

Overbooked

Welkom op de drukste luchthaven van ons land. Jij werkt bij de servicedesk en zorgt ervoor dat iedere passagier een stoel krijgt. Dat is nog een heel gepuzzel, want sommige passagiers willen bij het raam zitten en anderen reizen liever in een groep. Bovendien is het vliegtuig overboekt: er zijn meer passagiers dan stoelen… Ben jij degene die de meeste passagiers tevredenstelt?

De zoektocht naar El Dorado

Een spannende race van expeditieleiders door het oerwoud om als eerste de mysterieuze schat El Dorado te bereiken. Dit spel maakt op een toegankelijke manier gebruik van het ‘deck building mechanisme’ waarbij spelers een ideale mix van kaarten moeten zien samen te stellen.

Categorie 12-17

Herrlof

Tijdens de Vikingperiode vocht je voor de titel van koning. Vier Vikingen vechten nu voor Herrlof: de winst en lof verdiend in oorlog. Tijdens de Vikingperiode vocht men om de titel van koning te bemachtigen. ‘Vikingen’ vechten nu voor Herrlof. Wie wordt de volgende Viking koning? Herrlof is een slagenspel voor twee spelers waarbij je speelt tot een van de spelers minstens 50 punten heeft. De speler met de meeste punten wint. Je scoort punten door slagen te winnen en kan bonussen verdienen. Het spel bestaat uit maximaal 10 rondes.

Stay Cool

Een partyspel waarin spelers vrij simpele vragen moeten beantwoorden. De uitdaging zit hem er in dat er door twee personen tegelijkertijd vragen worden gesteld. De ene vraag moet mondeling beantwoord worden terwijl
de andere vraag gespeld moet worden met gekleurde letter dobbelstenen. Multitasken was nog nooit zo leuk.

Categorie 18 plus

Black Stories Uni Edition

Black stories zijn gitzwarte raadsels die je samen oplost. Eén speler is de Raadselmeester, die het raadsel voorleest en de oplossing kent. De andere spelers stellen vragen die alleen met ja of nee beantwoord kunnen worden. In de Uni editie lijkt de campus een veilige plek, maar professoren en studenten verdwijnen op geheimzinnige wijze. Denk buiten normale kaders, wees creatief en los de lugubere mysteries rond de universiteit op.

De Crew

Een coöperatief en uitdagend kaartspel dat lijkt op een moderne variant van klaverjassen maar dan met een twist. Zonder te mogen praten, moeten de spelers samen 50 ‘missies’ uitspelen. Hierbij is er slechts zeer beperkte communicatie mogelijk. De missies zijn elke keer weer anders en worden steeds moeilijker. Hoewel het spel vanaf 10 jaar te spelen is, zullen de missies al vrij snel lastiger worden en uiteindelijk alleen door doorgewinterde kaartspelers uit te spelen zijn.

Winnen met stemmen en kleuren

Van 9 september tot en met 1 november kun je stem uit brengen. Door te stemmen maar je ook kans op een genomineerd artikel. Ook is er voor de kinderen weer een leuke kleurplaat. Hiermee maak je ook kan op prijzen! De jury kiest uit iedere leeftijdsgroep een winnaar voor de kleurplatenwedstrijd.

Bekendmaking

De winnaars van de verkiezing Speelgoed van het Jaar 2020 worden op 4 november bekendgemaakt.

De winnaars van de kleurplaten wedstrijd worden uiterlijk vrijdag 20 november persoonlijk op de hoogte gesteld. De namen van de winnaars worden uiterlijk 27 november op de website en Facebook vermeld van Speelgoed van het jaar.  

Verkiezing speelgoed van het jaar

Wat is jullie favoriete genomineerd speelgoed dit jaar?

10 gedachten over “Verkiezing speelgoed van het jaar 2020

  1. Overbooked en Color Addict spreken mij het meeste aan van de genomineerde items. Nu ben ik met 2 volwassen kinderen niet meer helemaal up-to-date op het gebied van trending speelgoed en alles wat hier staat had ik nog nooit van gehoord of gezien, maar dit zijn de 2 die mij zo op het eerste gezicht aanspreken.

  2. Ik had er ook al naar zitten kijken en voor de feestdagen al een paar op mijn lijstje gezet om mogelijk aan te schaffen voor de kinderen. Allemaal is een beetje veel, en gelukkig zijn we uit sommige categorien wel uitgegroeid.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.