Veiligheidsdag Schiedam

Zaterdag was er een nationale veiligheidsdag in Schiedam. Een dag om kennis te maken met politie, brandweer en ambulance. Een mooi moment voor mama challenge nummer 4: Doe een leuke activiteit in de buitenlucht (met je kind).

Ja met een zoon kun je haast niet om de brandweer, politie en ambulance heen. Zodra er een sirene af gaat dan staat mijn zoontje al voor het raam te kijken welke wagen er voorbij komt. De brandweer is toch echt wel zijn favoriet. Dit komt natuurlijk ook door de serie Brandweerman Sam (gelukkig weer terug op Netflix). We hebben daarom ook veel Brandweerman Sam spullen in huis. En natuurlijk ook een brandweerman pak. Deze mocht hij vandaag ook aan doen. En ja hij wilde wel heel graag zijn brandweerjas aan.

De avond van te voren had ik al gezegd dat ik de volgende dag een leuke verrassing voor hem had. Gelijk ’s ochtends wilde hij natuurlijk weten wat die verrassing was. Hij was niet gelijk enthousiast. Maar waarschijnlijk meer omdat hij niet wist wat er precies zou komen gaan.  Vol spanning gingen we naar de veiligheidsdag in Schiedam. De dag was van 10:00-16:00uur. Ik had gezien op het programma dat er om half 2 een leuke demonstratie was van de brandweer. Dus we gingen op tijd naar Schiedam.

Hier een paar sfeerfoto’s:

veiligheidsdag veiligheidsdag veiligheidsdag

veiligheidsdag veiligheidsdag

Mijn zoontje vond het helemaal geweldig dat hij de brandweerhelm en masker op mocht. En ook nog een brandweerslang vasthouden. Dit maakt deze dag compleet. We hebben samen echt genoten van een leuke middag. Zeker iets voor herhaling vatbaar. (Ik kwam trouwens achter dit evenement via deze facebookpagina: Brandweereventmenten. Mocht je een keertje naar een brandweer opendag willen gaan. )

20160820_125951407_iOS

Dit was voor mij mama challenge nummer 4: Doe een leuke activiteit in de buitenlucht (met je kind). Samen even lekker op pad en ergens heen gaan wat mijn zoontje erg leuk vindt. Wil je weten wat de andere moeders hebben gedaan, kijk dan bijvoorbeeld op:

  • Fleur van Mama’s liefste, ze ging met haar kinderen naar het festival Werfpop
  • Fleur van Miz Flurry maakte een ochtendwandeling met haar kinderen
  • Nicole van Meisje Eigenwijsje ging samen met haar dochter het Maisdoolhof in op jacht naar safaridieren

5 gedachten over “Veiligheidsdag Schiedam

  1. Ik woon om de hoek bij de plek waar dit werd gehouden dus ik heb de hele dag sirenes en knallen gehoord, erg leuk dat ze dit organiseren. Gaaf dat hij de brandweerhelm op mocht! Leuke foto’s.

    • Ja op de sirene drukken was voor veel kinderen heel leuk om te doen. Ik vond het ook erg leuk dat ze dit hebben georganiseerd. Hopelijk gaan ze dit vaker doen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.