Vandaag laat ik een kinderboek zwerven

Vandaag op Nationale kinderzwerfboekdag laat ik een heel toepasselijk boek zwerven. Omdat het niet voor elk kind vanzelf sprekend is dat ze voorgelezen worden of een boekje kunnen lezen.

Waarom heb ik juist voor dit boekje gekozen?

Vandaag is ook de start van de kinderboekenweek. Hierbij hebben ze dit jaar gekozen voor het thema Opa’s en Oma’s. Het boek Appie en Opa van Rian Visser & Tineke Meirink past perfect in dit thema. Een boek met 12 kleine grappige voorleesverhaaltjes. Ik heb mijn zoontje hiervan al een aantal verhaaltjes voorgelezen. Hij vindt het altijd leuk om voorgelezen te worden voor het slapen gaan. Maar deze verhaaltjes vond hij grappig en verhaaltjes over opa doen het altijd goed. Wat ik wel zonde vind  is om op zo’n mooi boek een sticker te plakken. De kaft is toch het eerste wat op valt. Maar anders kun je het boek niet laten zwerven en is het ook niet herkenbaar dat ze hem mogen meenemen.

Vandaag heb ik hem op school neergelegd. Zodat ik morgenochtend zelf kan zien of hij weg is. En dan kan ik ook online gaan kijken of ze hebben ingevuld dat ze hem hebben gevonden.

Mijn eerste kinderboek zwerf ervaring

30 augustus was het de eerste keer dat ik een boek heb laten zwerven. Deze heb ik achter gelaten op bij de dokter. We gingen die dag naar de dokter voor mijn zoontje zijn voet. Bij de dokter is er een leestafel en een klein hoekje waar kinderen kunnen spelen. Ik besloot het boekje neer te zetten in het hoekje waar kinderen kunnen spelen. Met het idee dat als kinderen aan hun ouders vragen om het boekje te lezen dat ouders dan zien dat ze het boekje mogen mee nemen. Het boekje te lezen en daarna weer ergens neer te leggen.  Ik was wel benieuwd of iemand het boekje mee ging nemen. Toevallig moest ik een paar dagen later een nieuwe doorverwijzing naar de logopedie ophalen en ging natuurlijk even kijken of hij er nog lag. Maar hij was niet meegenomen door iemand. Maar toen ik op 21 september nog een keer een verwijsbriefje op ging halen voor de logopedie lag het boekje er niet meer. Maar helaas heeft tot op heden nog niemand ingevuld dat ze hem hebben gevonden.

kinderzwerfboekdag

Hoe werkt het?

Op de site van kinderzwerfboek vraag je stickers. Ik kreeg ze al heel snel binnen. Een sticker voor op de voorkant en een voor in de binnenkant. Op de site vul je je gegevens in en welk boekje je gaat laten zwerven. Je ontvangt dan een code om op de sticker te schrijven die je in de binnenkant hebt geplakt. Zo en nu ben je klaar om het boek te laten zwerven.

 

3 gedachten over “Vandaag laat ik een kinderboek zwerven

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.