Sinterklaas style tag

This or That Sinterklaas style TAG

Speciaal voor Sinterklaas hebben Joyce en Carmilia van Catching Up een nieuwe tag gemaakt. Miriam van MeervanMir.eu heeft mij getagd om deze vragen ook in te vullen. Lees hier welke keuzes ik heb gemaakt. Eentje was heel makkelijk Pepernoten of Chocoladeletter…

Sinterklaas of Piet?

Zwarte piet, die blijft toch echt het leukste. Gewoon lekker gek doen en is energiek. En die deelt natuurlijk ook het snoepgoed uit 😉

Pepernoten of Chocoladeletter?

Zeker te weten de chocoladeletter. Ondanks dat chocolade het hele jaar door te verkrijgen is en pepernoten/kruidnoten niet. Ik blijf toch echt een grote chocolade fan.

Gourmetten of  heel veel zoetigheid?

Gourmetten, ook dit jaar gaan we weer op sinterklaasavond gourmetten. Nou ja wij vieren het vanavond (3 december). Erg gezellig en lekker.  Daarna bij de koffie zal er vast nog wel wat zoetigheid voorbij komen. Meestal snoep ik daar dan nog wel wat van. Maar meestal niet heel veel omdat ik dat al helemaal vol zit van het gourmetten.

Schoen zetten of pakjesavond?

Pakjesavond. Schoen zetten vind ik ook erg leuk. Alleen dat mijn zoontje daardoor zo vroeg wakker wordt niet. Pakjesavond is natuurlijk ook spannend maar dat gaat niet ten koste van mijn nachtrust 😉

Sinterklaas op bezoek of vieren zonder sint?

Vieren zonder Sint. Nou ja niet helemaal zonder Sint. We hebben namelijk de Video van Sint. Maar Sinterklaas op bezoek hebben we tot nu toe nog niet gedaan.

Intocht op TV of intocht in het echt?

Allebei. Maar zeker ook in het echt. Wij konden het combineren. Mijn zoontje vond het op tv toch allemaal te lang duren.  Hij vindt de intocht in het echt veel leuker. En erg leuk om te zien hoe hij

Sint geheim of open kaart?

Sint geheim. Zeker als ik zie hoe leuk hij het hele sinterklaas en zwarte piet gebeuren vindt. Ik heb het zelf ook niet traumatisch ervaren toen het geheim werd verklapt. Maar ik kan het nog wel goed herinneren. Ik zat in groep 5 (volgens mij maar kan ook groep 4 zijn geweest) toen een klasgenoot vertelde dat het niet echt was. Die dag heb ik aan mijn moeder gevraagd of dit echt zo was. En ze heeft het bevestigd. Daarna zijn we begonnen met een andere sinterklaas, namelijk met surprises.

Surprises en gedichten of sint dobbelspel?

Surprises hebben we een lange tijd gedaan. Maar nu doen we het alleen met cadeautjes en gedichten.  We dobbelen dan wel, als je de 6 gooit mag je een cadeautje pakken.

Sinterklaasjournaal of Club van Sinterklaas?

Lastige keuze. Mijn zoontje vindt alle filmpjes van Sinterklaas erg leuk. Maar Sinterklaasjournaal is toch wel leuk omdat het dagelijks 10 minuten is. Deze staat bij ons elke dag wel op. Soms kijkt hij het zelfs 3 keer. ’s Avonds om 18uur, de volgende ochtend de herhaling en dan kijkt hij op school ook nog het sinterklaasjournaal.

 

Waar zouden jullie voor kiezen pepernoten of chocolade letter?

 

Een gedachte over “This or That Sinterklaas style TAG

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.