Twee keer tijdens de vakantie naar de EHBO

Sinds de vorige keer (help een teek) ben ik heel alert op een tekenbeet. Zodra ik iets verdachts zie ga ik het toch even van dichterbij bekijken. Zo ook op de maandagavond tijdens de vakantie. (En helaas de dag erna ook nog een keer.)

Het was eindelijk redelijk lekker weer. We hadden al veel regenachtige dagen gehad tijdens de vakantie. Maar deze dag was het droog. En het zonnetje kwam weliswaar door. Heerlijk, we konden nu eindelijk lekker naar buiten. We gingen naar de kinderboerderij en daar vlakbij zat ook een speeltuin. We genoten met volle teugen van het lekkere weer.

We hadden qua eten lekker makkelijk gedaan en een keertje pizza gehaald. Hij heerlijk had gegeten en zijn t-shirt mocht mee-eten. Dus snel maar even alvast zijn pyjama aangedaan. Toen zag ik wat op zijn arm zitten. Een rood vlekje met daarin een puntje. Het zag er een beetje uit als een wondje met een korstje. Toch vertrouwde ik het niet helemaal en ging ik het van dichterbij bekijken. Doordat het al wat donker was geworden moest het licht aangedaan worden. Maar daardoor wist mijn zoontje dat er natuurlijk wat aan de hand was. Hij wilde eigenlijk niet dat ik er naar ging kijken. Maar gelukkig niet veel later liet hij het wel toe. En ja hoor het was dus toch geen korstje maar een kleine teek. Dus hup in de buggy en naar de EHBO. Eenmaal bij de EHBO was hij verdrietig. Waarom moesten ze hem nu weer hebben? Gelukkig was de vrouw van de EHBO heel geduldig en nadat het verdriet over was heeft ze rustig de teek helemaal kunnen verwijderen. Daarna het wondje nog ontsmet en we konden weer terug naar ons vakantiehuisje. Op de terug zei hij nog deze dokter heeft geen speelgoed. De vorige keer toen de teek was verwijdert mocht hij een speelgoedje uitkiezen.

Op maandagavond had ik geen foto gemaakt van toen de teek er nog in zat. Maar zo zag het plekje eruit net nadat de teek verwijderd was.

tekenbeet 1

Tja op dinsdag zaten we weer bij de EHBO. Het was weer een regenachtige dag. We zijn van het vakantiehuisje naar het indoorspeelparadijs op het park gelopen. Niet echt heel bijzonder zou je zeggen. Hij zat na het spelen even rustig op mijn schoot toen ik iets op zijn andere arm zag. En ja hoor weer een teek. Dus weer na de EHBO. Dit keer was hij veel minder verdrietig gelukkig. En de man van de EHBO kon de teek goed verwijderen. Omdat hij mijn zoontje zo flink vond ging hij een ijsje voor hem halen. De EHBO-er was net weg om het ijsje te halen toen ik een teek zag zitten achter zijn oor.
tekenbeet 2 tekenbeet 3

In het totaal dus drie keer een tekenbeet in twee dagen tijd. Gelukkig heb ik ze op tijd ontdekt. Maar de dagen hierna heb ik hem nog extra gecontroleerd op een tekenbeet. Gelukkig voor de rest geen teken meer gevonden. Dus nu wordt het nog steeds extra goed in de gaten houden of hij geen last gaat krijgen van de tekenbeten.

9 gedachten over “Twee keer tijdens de vakantie naar de EHBO

  1. Hè gatsie. Ik had er niet lang geleden voor het eerst zelf één. Blegh wat een nare beestjes zeg. En dan ook nog eens 3! Goed in de gaten houden de komende tijd of er geen kring komt of andere klachten.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.