Strijken is niet mijn hobby

Waarschijnlijk ben ik niet de enige. Maar strijken is echt niet mijn hobby. Wij strijken zo min mogelijk hier in huis. Ik probeer hier zelfs ook rekening mee te houden met het kopen van mijn kleding.

Gelukkig zijn er ook wel wat trucjes om ervoor te zorgen dat de kleding zo min mogelijk gekreukt is na het wassen. Zo sla ik altijd de t-shirts uit voordat ik ze aan de waslijn hang. Dit scheelt toch wel weer in de kreukels. En wat ook scheelt is om het van de waslijn gelijk op te vouwen. En niet eerst nog op een stapel te leggen om vervolgens het een andere keer op te vouwen.

Zo zijn er nog meer trucjes. Deze tip is vooral bedoeld voor t-shirts en spijkerbroeken
Stop de was in de droger en laat deze ongeveer 15 minuten alleen warme lucht blazen. De was uitnemen (deze is nu warm/vochtig), en meteen netjes op een wasrek uithangen. Laten drogen aan de lucht en daarna netjes opvouwen.

Natuurlijk zijn er altijd van die kledingstukken die wel gestreken moeten worden. Zoals de overhemden die mijn vriend in de kast heeft hangen. Deze gaan wel altijd ongestreken de kast is. En pas als hij ze weer aan wil doen, komt het strijkijzer tevoorschijn.

Ik zag nu dat er ook strijkvrije overhemden bestaan. Nu zou je haast denken dat het niet kan of dat dit dan geen fijne stof is. Maar deze mannen overhemden zijn van 100% katoen en ze zien er ook nog leuk uit.

strijken-1

Deze overhemden zouden de momenten waarop mijn vriend een overhemd draagt een stuk makkelijker maken. Dan hoeft er niet van te voren nog even een overhemd gestreken worden. En kan hij hem zo kreukvrij uit de kast pakken. Dit is zeker ideaal met de kerstdagen die eraan komen. Dat zijn toch vaak van die dagen dat de nettere kleding uit de kast komt.  Ik ga even kijken of ik voor mijn vriend hier een leuk overhemd kan vinden voor de feestdagen.

 

saskias_wereld sponsor artikel

4 gedachten over “Strijken is niet mijn hobby

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.