Stop! Hou op! Ik vind het niet meer leuk!

Een van de dingen die mijn zoontje heeft geleerd op school is het zinnetje Stop! Hou op! Ik vind het niet meer leuk! Dit zinnetje leren kinderen op school (of leren ze dit ook op het kinderdagverblijf) zodat ze aan andere kinderen kunnen duidelijk maken dat ze iets niet leuk vinden. Maar nu is het een veel gebruikt zinnetje hier in huis.

Misschien is het voor jullie heel herkenbaar. Vandaag heeft mijn zoontje het zinnetje ook weer meerdere malen gezegd. Natuurlijk op de momenten dat hij iets moet doen wat hij niet wil. Zoals zijn pyjama aan doen, tanden poetsen. Bij veel dingen waarvan ik wil dat hij het doet. Soms zeg ik het nu ook weleens. Maar ja dat mag dan natuurlijk weer niet 😉

Het zal wel een fase zijn waar je als ouders door heen moet. Ik had het met een vriendin erover en ook haar zoontje zei het regelmatig. Zeker toen hij 4 jaar was. Maar gelukkig gaat dit minder worden. Ik kan niet wachten tot het wat minder gaat worden. En voor nu zal ik er mee om moeten gaan dat hij het vaak zegt.

Hebben jullie ook last (gehad) van de Stop! Hou op! fase?

8 thoughts on “Stop! Hou op! Ik vind het niet meer leuk!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.