De start van een suikervrij en/of suiker bewuster leven

Ik heb via Cindy het boek gewonnen 100% suikervrij. Dit is het vervolg boek van 100% suikervrij in 30 dagen. Maar gelukkig wordt er gelijk verwezen naar een bijlage waarbij je in 3 stappen uitgelegd krijgt hoe de 30 dagen in zijn werk gaat. Met deze 30 dagen zou er heel veel energie vrij moeten komen. En kwaaltjes en ongemakken verdwijnen en verminderen. Ook hebben ze een suikerteller-app die je gratis kan downloaden. Dus dat heb ik ook gelijk gedaan. Om zo een makkelijk handvat te hebben. En als je in de app kijkt hoeveel suikerschuilnamen erbij staan, bizar dit wist ik echt niet. En dit kan je in de winkel ook echt niet allemaal onthouden, gelukkig is er de app.

Op de website kun je trouwens een gratis e-book downloaden met 10 tips, zie hier. Tip 5 vind ik toch wel de tip die ik niet had verwacht. Gooi je weegschaal weg. Nu heb ik juist net een maand geleden een nieuwe gekocht dus weggooien gaan we maar niet doen.

Als ik ziek, moe of gewoon even niet zo lekker in mijn vel zit dan grijp ik vaak naar iets met suiker. Meestal is dit chocolade. Maar hierdoor zijn er de afgelopen jaren elke keer wat kilootjes bij gekomen. Ik weet nog niet zeker of ik helemaal suikervrij wil leven. Maar suiker bewuster zeker wel. En ik hoop ook dat dit boek me hierbij gaat helpen. Als voorbereiden op het suiker bewuster leven ben ik het boek gaan lezen. Er staan gelukkig wat handige  recepten in waarvan ik zeker een aantal ga uitproberen. Suiker bewuster leven begint bij het doen van je boodschappen. Dus voordat ik daadwerkelijk voor mezelf had bedacht om te gaan starten met suiker bewuster leven dan kijk je toch wel anders naar de boodschappen in je karretje. En ook wat voor suikers geef ik allemaal mijn zoontje. Hmmm iets om over na te denken. Toch meer even kijken voor goede vervangers. Maar ja je wil dat ook geen producten met veel zoetstoffen erin want ook niet alle zoetstoffen schijnen gezond te zijn.

Qua drinken zit het merendeel wel goed. Ik drink voornamelijk koffie, thee en water op een dag. Natuurlijk vind ik het ook lekker om af en toe een sapje te drinken dus dat wordt goed kijken of die wel in een suikerbewustere levensstijl past. En welke eventuele vervanger hiervoor in de plaats kan komen.

 Maar ja dan moet je natuurlijk een keer gaan bedenken wanneer wil ik hiermee gaan beginnen. Elke keer is er natuurlijk wel een excuus om het uit te stellen. Zoals een verjaardag of dan gaan we uiteten.

Wat hoop ik ermee te bereiken?

  • Meer energie
  • Minder kilo’s
  • Minder suikerdipjes

Het daadwerkelijk starten van het suikervrij en/of suiker bewuster leven vind ik wel heel erg lastig. Ik merk toch met boodschappen doen dat elke keer de verkeerde spullen in mijn boodschappenkarretje belanden. En ook vind ik het toch nog lastig om inspiratie op te doen voor het eten. Ik vind het wel erg makkelijk om het bekende te eten. Die boterham en de avondmaaltijd zoals we “gewend” zijn. Doordat ik de start erg lastig vind, ben ik blij dat ik vrijdag naar de Nationale Gezondheidsbeurs ga. Ik heb gelezen dat je daar een gezondheidscheck kan doen. En ik hoop daar het laatste zetje te krijgen naar een gezonder leven.

4 gedachten over “De start van een suikervrij en/of suiker bewuster leven

    • Ja daar loop ik ook een beetje tegen aan. Daarom hoop ik op de Gezondheidsbeurs wat makkelijke informatie te krijgen. De app helpt natuurlijk al wel. Maar toch zou het fijn zijn als ik niet voor elk product wat ik koop op de app hoef te kijken.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.