Speeltuin abonnement zonde van je geld?

Wij hebben sinds dit jaar een abonnement van een speeltuin. Voordat mijn zoontje geboren was dacht ik dat zo’n abonnement zonde zou zijn van je geld. Waarom betalen voor een speeltuin als je genoeg kleine speeltuintjes in de buurt hebt om heen te gaan. Maar we hebben het abonnement nu 5 maanden in ons bezit en ik ben heel enthousiast.

Waarom ik zo enthousiast ben over een speeltuin abonnement?

Ze hebben er schone wc’s.

Als we naar een speeltuintje in de buurt gaan en mijn zoontje (of ik) moet plassen dan moeten we weer naar huis.  En als we eenmaal thuis zijn dan gaan we niet vaak weer terug lopen naar het speeltuintje. De wc’s worden regelmatig schoongemaakt. Ik heb nog nooit een vieze wc daar gezien.

Er is maar een in- en uitgang

Als ouder zijnde kun je heerlijk rustig zitten en hoef je maar ingang/uitgang in de gaten te houden. Je hebt dus meer overzicht.

Er is een grotere kans dat er meerdere kinderen zijn om mee te spelen.

Mijn zoontje zit (nog) niet op school en gaat ook niet naar het kinderdagverbijf. Maar bijna elke keer als we naar de speeltuin gaan is er wel iemand waar hij mee kan spelen. Bij een speeltuintje bij ons in buurt zijn was het vaak zo dat hij het enige kindje was wat er aan het spelen was. En ik merk toch dat hij het heel leuk vindt om met andere kindjes te spelen. Hij kan ook goed alleen spelen. Maar met een ander kindje in de speeltuin maakt het nog leuker.

Gratis WiFi

Dit is natuurlijk een mooie bijkomstigheid voor moeders. Zoonlief aan het spelen en ik kan dan even rustig op mijn gsm even op facebook kijken of een aantal blogs lezen bijvoorbeeld.

Extra activiteiten

Ook worden er diverse extra activiteiten georganiseerd. Zo komt er in de zomervakantie een speelweek waarbij er van alles georganiseerd is voor de kinderen. En bijvoorbeeld met Pasen  was er een paasbrunch en kon je eieren zoeken.

Speeltuin speeltuin 2

Gaan jullie vaak met de kinderen naar een betaalde speeltuin?

6 gedachten over “Speeltuin abonnement zonde van je geld?

  1. Hier nog niet echt een speeltuin gevonden met de eisen die ik heb. Schoon toilet en goede WiFi… Dus hier geen abonnement. Wel een abonnement op een binnenspeeltuin en daar super tevreden over. Helaas stoppen ze met de abonnementen, dus moet nu weer wat anders zoeken.

  2. Wij hebben abbonement op dierentuin. Soms gaan we ook even vlug na school zodat ze haar even voor een uurtje kan uitleven op één van de vele speeltuinen daar 🙂

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.