wereldkaart

Een mooie eye catcher (wereldkaart) voor in de kinderkamer

In de slaapkamer van mijn zoontje hangen al twee “kleine” posters. Eentje met het alfabet en daarbij een afbeelding van een dier die met die letter begint. En een poster een van zijn favoriete serie helden Brandweerman Sam. Hij kijkt hier nog steeds graag naar maar tegenwoordig heeft hij een aantal extra superhelden op Netflix en de tv gevonden. Maar nog steeds had hij een hele grote witte lege muur. Tijd om daar iets voor te bedenken, namelijk een hele leuke wereldkaart. 

Het emailtje van wereldkaarten.nl met de vraag of ik een wereldkaart ter review wilde ontvangen kwam dus precies op het juiste moment. Een wereldkaart aan de wand is een nieuwe interieurtrend die ik de laatste tijd veel voorbij heb zien komen. Wereldkaarten zijn er in allerlei soorten en maten. Er is zodoende voor elke kamer en inrichting wel een bijpassende kaart te vinden. Daarnaast kun je met deze wanddecoratie heerlijk wegdromen over je volgende reis. Nu duurt het nog wel even voordat we weer op vakantie gaan. Dit wordt waarschijnlijk pas volgend jaar in de zomervakantie. Maar niks is heerlijker om alvast te kunnen dromen en na te denken waar we dan heen gaan. Een droomreis voor mij is Zuid-Afrika, daar wil ik heel graag met mijn zoontje heen wel pas als hij wat ouder is.  Maar nu even stoppen met dagdromen en terug naar de wereldkaarten. Want ja er zijn zo veel verschillende soorten wereldkaarten dus ja welke zou ik dan kiezen voor op de kamer van mijn zoontje. 

De verschillende materialen

Een wereldkaart kan op verschillende materialen afgedrukt worden. Denk bijvoorbeeld aan canvas, hout, poster, aluminium of glas. Elk van deze materialen heeft een eigen karakter. Glas is bijvoorbeeld modern en strak, terwijl hout een landelijke uitstraling heeft. Een wereldkaart op aluminium is daarentegen industrieel. Door het materiaal te kiezen dat bij jouw stijl past zal de wereldkaart perfect tot z’n recht komen in je interieur.

Unieke wereldkaarten

Naast verschillende materialen zijn er ook veel verschillende soorten wereldkaarten waaruit je kunt kiezen. Een van die soorten is de historische wereldkaart. Deze kaart heeft een uniek vintage uiterlijk. Een originele decoratie voor elke muur! Daarnaast kun je kiezen voor een trendy wereldkaart. Bij een trendy wereldkaart kun je aparte designs verwachten. Een kaart met stippenpatroon of een waterverf wereldkaart bijvoorbeeld.  Bij trendy wereldkaarten gaat het om het ontwerp, niet om de informatie. Lijkt het jou toch leuker om een geografische kaart aan de muur te hebben waarop de ligging van elk land duidelijk is weergegeven? Kies dan voor een normale wereldkaart met landnamen en hoofdsteden.

Grote wereldkaarten

Voor iedereen die op zoek is naar een echt opvallende muurdecoratie is een grote wereldkaart perfect. Zo’n grote wereldkaart kan een complete muur vullen. Een mooie manier om een grote wereldkaart toe te voegen aan je interieur is door middel van wereldkaart fotobehang. Een complete muur bedekt met kaart klinkt misschien heftig, maar het resultaat kan heel mooi zijn! Vooral wanneer je kiest voor een wereldkaart met rustige kleuren, zoals zwart en wit.

 wereldkaart

Deze wereldkaart past volgens mij het beste op de slaapkamer van mijn zoontje. Een stoere wereldkaart textielposter en met houten latten. De andere twee posters die al op zijn kamer hangen hebben ook deze houten latten ophangmechanisme dus dat vormt dat ook een mooi geheel. 

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.