schoolfoto

Schoolfoto gemaakt na het buitenspelen

Op de dag van de schoolfoto’s haalde ik hem op en had hij vieze knieën. Ik vroeg of dit voor of na de schoolfoto’s was gebeurd. Hij gaf aan dat na de eerste keer buitenspelen de foto’s waren gemaakt. Dus ik was erg benieuwd hoe vies zijn knieën op het moment van het foto’s maken waren. Ik baalde er eigenlijk wel van dat zijn knieën zo vies waren. Want op een schoolfoto hoort een kind er toch mooi uit te zien?!

Op de dag van de schoolfoto probeer ik er altijd rekening mee houden met welke kleding hij aan heeft en hoe zijn haar eruit ziet. Behalve dan de eerste schoolfoto die ik voor mijn gevoel verpest had. Mijn zoon houdt ook al rekening met de schoolfoto (en speciale gelegenheden). Want op de dag van de schoolfoto’s mag er wel gel in zijn haren. Andere dagen wil hij dat echt niet. Hij gaf laatst ook aan, mama vandaag worden er geen schoolfoto’s gemaakt, alleen met schoolfoto’s wil ik gel in mijn haar. Nou dat is toch ook helemaal prima. Waarschijnlijk over een aantal jaar zal dit wel anders worden. Dan zal de  gel niet aan te slepen zijn en gaat hij niet de deur uit voordat hij zijn haar heeft gedaan.

Aan mijn zoon heb ik niet laten merken dat ik baalde van zijn vieze knieën. Hij komt namelijk bijna elke dag met vieze knieën thuis. Bij sommige broeken krijg ik zelfs de vieze knieën er niet meer uit. En er zijn uiteraard broeken waar de knieën al kapot zijn. Heel eerlijk vind ik dat niet erg. Hij krijgt deze broeken gewoon aan naar school en dan kan hij lekker blijven spelen. Want ik ga hem niet zeggen dat zuinig moet zijn met de kleding die hij naar school aan krijgt. Ik vind het namelijk fijn dat hij zo heerlijk kan spelen.

Een week later kreeg ik de inlogcodes om de schoolfoto’s te kunnen bekijken. Ik keek naar de foto’s en ineens is het helemaal niet erg dat zijn knieën vies zijn.  Het is een foto geworden precies zoals hij is. Een jongen die houdt van buiten spelen. Je kijkt dan ook niet naar die knieën. Maar naar zijn vrolijke gezicht.

schoolfoto

Eigenlijk had ik mijn oordeel al veel te snel klaar. Balend dat zijn knieën vies waren, wat uiteindelijk dus een top foto is geworden. Precies een foto van wie hij nu is.

9 gedachten over “Schoolfoto gemaakt na het buitenspelen

  1. De foto ziet er leuk uit! Stoer zo. Maar ook ik als moeder zou In eerste instantie een beetje balen.
    Als juf geef ik op de dag van de foto’s wel bij de kinderen aan dat ze “moeten oppassen”. Maar dat lukt ook niet altijd hoor!

  2. Oooww, ik snap het wel dat je aanvankelijk baalde. Maar de foto’s zijn verder heel mooi geworden. Hij is een kind, een kind dat houdt van buitenspelen, en hij staat op de foto zoals hij is, lekker stoer. Even op de foto na het buitenspelen.

  3. ik vind het juist stoer zo 😀 helemaal deze tijd en het hoort gewoon bij hem :D, eerlijk gezegd beter als een kind die helemaal opgedoft is en dat alleen maar voor de foto en dus niet hoe het kind er dagelijks echt bij loopt 😉

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.