Schoenzet kalenders

Schoenzet kalender overzicht 2019

Gisteren is het Sinterklaasjournaal begonnen. Vol spanning zat mijn zoontje weer te kijken. Hij begon er zelf over dat hij weer een schoenzet kalender wilde hebben. Zo kunnen de pieten namelijk zelf aangegeven wanneer ze langs komen. Hij wil dan twee stiften erbij leggen, een roze en een blauwe voor als er een jongen of meisjes piet langs komt. Super grappig om te zien waar hij wel allemaal niet over nadenkt. Ik ben zelf ook fan van een schoenzet kalender. Dat geeft thuis heeft veel duidelijkheid en vermindert de vraag wanneer hij zijn schoen mag zetten. Want de pieten hebben al aangegeven welke dagen ze bij hem thuis langs komen.

Hoe werkt een schoenzet kalender?

De dag dat de sint aan komt mogen veel kinderen hun schoen zetten. Maar in ieder geval de eerste keer dat je kind zijn schoen mag zetten, doe je samen met je kind de schoenzet kalender erin. Je legt er een pen (of twee verschillende stiften) voor Sinterklaas en zwarte piet zodat ze kunnen aangeven welke dagen ze langs komen om het schoentje te vullen. Deze kun je dan ophangen in huis. En elke dag afstrepen en kijken wanneer er het schoentje gezet mag worden. Het voorkomt dan de veelgestelde vraag: Mag ik mijn schoentje zetten? Of je gaat dan samen even naar de schoenzet kalender kijken wanner de sint en zijn pieten ook al weer langs zouden komen. Ook kun je de schoenzet kalender gebruiken als aftel kalender voor pakjes avond.

Gratis schoenzet kalenders

Jetjes en Jobjes

Jongens en meiden

Mamamaai

Sinterklaasjournaal

Have to have, hier staan twee verschillende aftel/schoenzet kalenders op.

Minimixtape

Print Candy

Studio Hipp

Bij de Jumbo kun je een aftelkalender ophalen in de winkel.

Aftelkalender Jumbo Aftelkalender Jumbo Aftelkalender Jumbo

Wij gaan dit jaar voor de schoenzet kalender van Studio Hipp.

Dit jaar mag hij 8 keer zijn schoen zetten. In de eerste twee weekenden mag hij twee keer zijn schoen zetten. De eerste keer komt dit door de sinterklazen. We gaan op zaterdag de intocht op de tv kijken. De Sint zegt dan altijd dat de kinderen die avond hun schoen mogen zetten. Als hij op zondag bij ons in het dorp aankomt met zijn boot dan zegt hij weer dat de kinderen die avond hun schoen mogen zetten. Dus dan wordt het gelijk al twee keer. Vaak mag hij bij opa en oma met pakjesavond ook nog zijn schoen zetten. Deze komt niet op de kalender te staan.

Op vrijdag 22 november mogen ze op school hun schoen zetten. Dus dat wordt spannend en afwachten tot maandag om te kijken wat er in zit. Deze wordt de pieten niet aangestreept op de kalender.  Wel zal er twee keer Sinterkaasavond erop staan (door een de zak van sinterklaas erop getekend). Hij viert een keertje sinterklaas bij mij en een keertje bij zijn vader. Bij zijn vader is het echt op 5 december zelf. Gelukkig hebben ze hier op 6 december studiedag. Dus dan kan hij heerlijk met het speelgoed spelen wat hij heeft gekregen. Maar ook even goed slapen want het blijft toch allemaal spannend.

Hoe vaak mag er bij jullie de schoen gezet worden?

11 gedachten over “Schoenzet kalender overzicht 2019

  1. Hier is het voor het eerst geen schoen zetten meer, ze zijn nu op een leeftijd dat ze eigenlijk al een paar jaar niet meer geloven. Maar we kijken wel naar het Sinterklaasjournaal hoor. Normaliter mochten ze het altijd op zaterdag avond doen. van het moment dat de sint in het land was. tot de laatste zaterdag voor Sinterklaas. Dat was eigenlijk altijd duidelijk, dus hier nooit aftel kalenders gehad. Nu heb ik een letter voor ze en die leg ik neer zaterdag avond als verrassing.

  2. Handig! Wij geven idd ook op een kalender aan welke dagen ze hun schoen mogen zetten. Dit jaar drie keer bij ons. Heb iets duurdere cadeaus gehaald (7 euro max nog steeds) en dus iets minder. Merk ook dat ze het allemaal spannend genoeg vinden dus is beetje zelfbescherming haha

  3. Wat leuk!! Ik heb zelf geen kinderen maar ik mocht elke dag mijn schoentje zetten, direct vanaf wanneer sint er was, tot dat hij weer weg ging

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.