schoenzet kalender

Schoenzet kalender 2016

Nog maar een paar dagen en dan is Sinterklaas alweer in het land. Dit jaar gaat er bij ons de eerste dag een schoenzet kalender in de schoen. Zodat Sinterklaas en zwarte piet kunnen aangeven wanneer ze langs komen. En dan kunnen we samen met mijn zoontje de dagen afstrepen. Online ging ik op zoek naar leuke gratis schoenzet kalenders.

Hoe werkt een schoenzet kalender?

De dag dat de sint aan komt mogen veel kinderen hun schoen zetten. Maar in ieder geval de eerste keer dat je kind zijn schoen mag zetten, doe je samen met je kind de schoenzet kalender erin. Je legt er een pen voor Sinterklaas en zwarte piet zodat ze kunnen aangeven welke dagen ze langs komen om het schoentje te vullen. Deze kun je dan ophangen in huis. En elke dag afstrepen en kijken wanneer er het schoentje gezet mag worden. Hopelijk voorkomt dit de veel gestelde vraag: Mag ik mijn schoentje zetten? Ook kun je de schoenzet kalender gebruiken als aftel kalender voor pakjes avond. Ik ga het dit jaar voor het eerst proberen dus ik ben benieuwd hoe mijn zoontje dit gaat vinden.

Hier kun je een schoenzet kalender/aftel kalenders vinden:

Go Mommy Go, schrijf je in voor de nieuwsbrief en je ontvangt de schoenzet kalender gelijk in je email.

Jetjes en Jobjes, je plaatst online je bestelling en vult je adres gegevens in. Maar je krijgt daarna gelijk in je email een linkje met daarin de schoenzet kalender voor 2016.

Het Sinterklaas journaal, deze kun je gelijk printen.

Print Candy, deze kun je gelijk printen.

Bij ons mag hij straks 6 keer zijn schoentje zetten. Op de zaterdagen en woensdagen, behalve op zaterdag 3 december want die dag gaan wij namelijk sinterklaasavond vieren. De ene keer zal er een cadeautje in  zijn schoen zitten en de andere keer snoepgoed.

Hoe vaak mag er bij jullie de schoen gezet worden?

4 gedachten over “Schoenzet kalender 2016

  1. Hier totaal 8x. Na iedere keer schoen zetten 2 dagen niet. Zal hier maar een keer of 3 klein snoepgoed in zitten zoals een mini sint of piet popje van chocolade a 15 gram of een speculaasje (wij zijn namelijk helemaal niet van het snoepen). Hebben dat normaal niet in huis. Verder kleine schoencadeautjes. Morgen krijgen ze pietenmutsjes en zakjes (lege van jute voor de pepernoten tijdens de aankomst hier op zondag) en de sinterklaas dvd van woezel en pip 🙂
    Vorig jaar ook de lijst van het sinterklaas journaal gebruikt! Ideaal! Zeker voor mijn oudste zoontje van bijna 4.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.