Schilderen op nummer & winactie

Zoonlief is echt al van kleins af aan gek op knutselen. Iets wat hij van zijn mama heeft want ook ik vind knutselen erg leuk om te doen. Van werkjes met hout, een sneeuwpop van plastic bekers tot aan schilderen en kleuren alles valt bij ons in de smaak. Eigenlijk kan je dus wel zeggen dat we beiden verzot zijn op knutselen in het breedste zin des woords. Daarom hoefde zoonlief ook geen twee keer na te denken toen hij de kans kreeg om schilderen op nummer van Ravensburger te mogen reviewen.

Schilderen op nummer is voor kinderen erg aantrekkelijk doordat op het schilderij duidelijk de nummers staan die corresponderen met de nummers op de bakjes verf. Ook heeft Ravensburger rekening gehouden met de leeftijden, de leeftijdscatogorieën die er zijn zijn 7+, 9+, 11+ en 12+. Elk schilderij heeft gekleurde buitenlijnen en zijn eigen moeilijkheidsgraad waardoor het schilderen op nummer zo ontzettend leuk is. Niet alleen voor kinderen maar zeker ook voor volwassen waar Ravensburger ook hele mooie en leuke schilderen in haar assortiment heeft voor heeft vanaf 14+. Zoonlief mocht dus testen en zelf een schilderij uitzoeken wat nog een hele opgave was tussen al die leuke schilderijen. Zijn keuze viel uiteindelijk op het schilderij Finding Dory die hij samen met Nemo nog steeds erg leuk vind. En ja dan moet je natuurlijk even wachten tot het binnen is en laat dat nou het moeilijkste deel geweest te zijn, wachten duurt soms erg lang ;).

Hij was dan ook erg blij toen het door onze vaste pakjesman werd gebracht en kan je zeggen een doos is nog nooit zo snel open geweest als die dag. Om vervolgens gelijk aan de slag te gaan met het schilderen maar niet voordat hij alles had klaargelegd zodat het allemaal nog beter zou gaan. Hij pakte een beker met water om de kwast in te kunnen doen om schoon te maken en keukenpapier om de kwast op droog te deppen. Alle verfbakjes deed hij in de bijgeleverde schilderpallets en zelf deed hij dat op kleur dat vond hij fijner. Nu kon hij echt aan de slag iets waar hij heel enthousiast over was, vooral ook omdat met elk geverfd vakje je Dory en Nemo echt tot leven zag komen. Hij vond het zelfs zo leuk dat hij maar 1 kleine pauze heeft genomen om hem vervolgens helemaal af te schilderen. Heel geconcentreerd was hij ermee bezig en ook muisstil op af een toe een roep van mammmm kijk eens hoe mooi hij word na.

Zoonlief vond het dus heel erg leuk om te doen en dit is zijn eindoordeel van schilderen op nummer van Ravensburger:
Het is erg leuk dat ik eerst de verfbakjes in het verfpallet kon doen, hierdoor heb je ze allemaal bij elkaar en blijven ze goed staan. Ik had ze erin kunnen laten zitten toen ik ging schilderen maar vond het zelf fijner om diegene die ik nodig had eruit te halen. De nummers zijn goed te zien op het schilderij en ook de vakjes die ik daarmee moest schilderen. De verf droogt best wel snel dus hoefde ik ook niet lang te wachten tot ik het volgende vakje kon doen. Ik ben erg blij met hoe mijn schilderij is geworden en hij hangt nu aan de muur. Of ik het nog een keer zou doen schilderen op nummer vroeg mijn mama. Ja maar dan een iets moeilijkere 🙂

En zoonlief heeft nog iets leuks te vertellen, want niet alleen hij mag genieten van Finding Dory aan zijn muur. Maar……. we mogen ook een ander blij maken met hetzelfde Schilderen op nummer pakket. Lijkt het jou zoon/dochter, neefje/nichtje, kleinzoon/kleindochter, buurmeisje of buurjongen het leuk om ook Dory en Nemo te schilderen aarzel dan niet en waag een kans.

Winactie

Wat moet je doen om kans te maken op een Finding Dory schilderen op nummer van Ravensburger

 • Laat een leuke ‘knutsel’ reactie achter hier of op facebook .
 • Saskia’s wereld facebookpagina een like geven wordt gewaardeerd.
 • Delen op facebook of twitter is lief maar niet verplicht om kans te maken.

Winactie loopt tot en met 9 juli.

Gefeliciteerd Nicole, je hebt gewonnen!

Vrolijke groetjes,

Natasja

 

 

15 gedachten over “Schilderen op nummer & winactie

 1. Wow wat leuk! En wat een mooi schilderij heeft hij ervan gemaakt. Super!!

  Wij hebben hier ook zo een knutsel dame. Het liefst de hele dag tekenen of verven of van wc rolletjes iets leuks maken.

  Ik denk dat ik haar hiermee heel erg blij zou kunnen maken.
  Ondanks dat ze pas 5 jaar is zou ze dit wel al kunnen denk ik. Ze is heel precies en perfectionistisch(volgens de schooljuf)
  Dit zou een leuke nieuwe uitdaging zo. De cijfers kent ze al dus dat moet gaan lukken😁

 2. Wat is het schilderij goed gelukt! Ik doe heel graag mee voor mn dochter, ze zit in groep vier en gisteren was de school jarig, 65 jaar, en ze had nog snel even voordat de school uitging een prachtige verftekening gemaakt. Die kreeg ik in mn handen geduwd…stond ik op het feestje met een natte verftekening en een plak cake!

 3. Knap gedaan van je zoontje! Mijn zoontje is hier nog te jong voor, en ik denk ook niet dat dit echt zijn ding is. Ons nichtje zal dit wel erg leuk vinden, lijkt me een mooie verrassing voor als ze straks uit het gips is.

 4. Zelf was ik ook altijd dol op ‘paint by numbers’ schilderijtjes. Zo heerlijk dat gepriegel. Mijn dochter kreeg heel toevallig van Sinterklaas een klein poesje ‘paint by numbers’ schilderijtje en op 6 december had ze hem al af :). Nu wil ze graag een iets grotere, dus ik denk dat ze deze fantastisch zal vinden

 5. Knap hoor!
  Mijn dochter is ook dol op schilderen, en vooral schilderen op nummer is favoriet. Een van de weinige dingen waar ze geduld voor kan opbrengen 😉
  maar ze klaagt al een tijdje dat ze zo weinig leuks aan haar muur heeft hangen, dus wat zou er dan leuker zijn als een schilderijtje wat ze zelf heeft gemaakt? Niets toch? 🙂

 6. Knutselen hier, knutselen daar
  allemaal frutselspullen door elkaar
  Heel de dag door is het een gefröbel hier
  en maakt onze dochter veel plezier

  Glitters, lijm, verf en papier
  T vliegt er in no time door hier
  De prachtigste kunstwerken worden gefabriceerd
  Dus ik hoop dat de postbode ons binnenkort met een bezoekje vereerd

 7. Wat een leuke actie.
  ik heb hier een echte knutselkont: elise van 6. Die kleurt, knipt, knutselt werkelijk ELKE dag.
  Elke dag vanuit school komt er wel minstens 1 tekening mee naar huis en daarnaast wordt er op school en ook zeker thuis heel veel geknutselt. Ook voor anderen, aangezien we niet alles zelf kunnen bewaren haha. Ze verft zo, maar heeft nog nooit ‘schilderen op nummer’ gedaan. Ik denk dat ze het wel goed kan, want ze is erg precies met kleuren en bijv. beeldjes schilderen.
  Haar favoriet nu is: bloemen knippen en op rietjes plakken en een glas versieren als vaasje als afscheid voor de juffen volgende week!

 8. Mooi gedaan hoor! Ons dochtertje is dol op knutselen en schilderen is haar favoriete bezigheid. Vaak tekenen we dan zelf wat op papier dat ze dan in mag kleuren. Maar ook ‘vrij’ schilderen vindt ze erg leuk!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.