Ravensburger 3D puzzel Volkswagenbus T1 Bulli & winactie

Regen regen en nog eens regen, de vakantie begon voor ons niet echt goed daarom zaten we de eerste week helaas noodgedwongen veel binnen. Maar dat mag de vakantiepret niet drukken, we maken het evengoed wel gezellig. Samen met zoonlief films kijken en wat lekkers erbij, ook een bordspelletje houd ons wel bezig want ook daar kunnen we samen heerlijk van genieten. En we hadden nog een leuke review liggen een 3D puzzel want ook puzzelen vinden we erg leuk om te doen. Een 3D puzzel hadden we nog nooit gemaakt en dat maakte ons extra nieuwsgierig hoe dat nu gaat en of het leuk is om te doen. En zo kwam het dat we op een dag de 3DVolkswagen T1 Bulli puzzel van Ravensburger erbij pakken en er samen eens goed voor gaan zitten.

Jeetje wat schrikken we in eerste instantie als we de puzzel uitpakken poeheee 162 kleine plastic puzzel stukjes liggen voor ons op de tafel. Op de achterkant allemaal nummertjes en pijltjes, we kijken elkaar, aan krabben beiden even op ons hoofd aaaiiii hoe gaat dit nu weer in zijn werk. Gelukkig zit er een hele goede beschrijving bij en al gauw wordt het ons duidelijk wat de bedoeling is van deze 3D puzzel. We besluiten om eerst de puzzelstukjes te sorteren op nummer van 1 t/m 10, van 11 t/m 20 en zo verder om ze vervolgens in zakjes te doen, dan word het vast wat makkelijker om te puzzelen….. En we leggen alle zakjes bij elkaar van de bus benodigdheden nu zijn we echt klaar om te beginnen vol goede moed.

Als eerste gaan we aan de slag met het onderstel van de bus, hierop komen straks de puzzelstukjes te zitten. En met behulp van de beschrijving had zoonlief hem zo in elkaar geklikt want dat ging echt reuze gemakkelijk. Alles past precies en het gaat niet zwaar in elkaar, wat voor kinderen ook wel erg fijn is dan kunnen ze mee helpen. En tuurlijk kon zoonlief het even niet laten om alvast even ermee te rijden; mama ik kijk even of alles het goed doet en hij goed rijdt want als hij niet goed rijdt hoeven we hem niet verder te bouwen hoor dan is het niet leuk. Gelukkig heeft het onderstel de apk test van zoonlief doorstaan 😉 en konden we samen verder gaan bouwen aan de Volkswagen bus.

We beginnen met de eerste stukjes in elkaar te zetten we doen dit niet meteen op de onderkant van de bus maar eerst even voor ons op de tafel. Zo kunnen we even de kneep te pakken krijgen van de pijltjesrichtingen en de nummers. En eerlijk gezegd valt het ons reuze mee, goed kijken naar de nummers en de pijltjes waar je het volgende stukje moet doen. Maar dan ineens hebben we een klein beetje ruzie met de puzzel als we deze op de onderkant van het onderstel neer zetten. Hij blijft niet echt goed zitten in eerste instantie maar gelukkig hoe verder we komen hoe beter hij blijft vastzitten in het onderstel, en als we helemaal rond zijn zit hij goed vast en kunnen we lekker verder puzzelen met de volgende laag. Wel moesten we zelf ff puzzelen met het eerste hoekstukje want dat klopte in eerste instantie niet. En ook in de beschrijving vonden we niet hoe dat nu werkte totdat we ineens een brainwave kregen en het stukje naar elkaar toe deden ( zie foto). Het leuke van deze puzzel is dat je na elke laag de Volkswagen bus voor je ogen ziet transformeren naar een hele mooie Volkswagen camper. En al gauw hebben we de laatste ronde erop zitten en zijn alle 162 stukjes geplaatst 🙂

Nu het laatste stuk en dan is onze Volkswagen camper helemaal af, we kijken er al helemaal naar uit. Ken je het spreekwoord de laatste loodjes wegen het zwaarst, nou kan je zeggen dat dat nu echt even het geval was. Bloed zweet en traantjes waren hier even op zijn plek want grrrrrrrr wat hadden we even een pech met het witte bovenstukje wat we als eerste op de bus moesten klikken. Bij elke 5 klikken en dan de volgende 5 klikken lagen de eerste 5 klikken weer los en hoe en wat we ook probeerden hij schoot steeds weer los. Zoonlief kreeg er traantjes van in zijn ogen want hij was even bang dat we hem nu niet af konden maken. Mama had op dat moment even de oplossing ; de puzzel even de puzzel laten en lekker even wat drinken met wat lekkers erbij. Om vervolgens weer met frisse moed te beginnen, maar eerlijk is eerlijk er waren daarna nog 4 pogingen nodig om hem erop te krijgen. Maar wat waren we opgelucht toen hij eindelijk bleef zitten en vooral zoonlief. De andere onderdelen hebben we er echt met alle voorzichtigheid opgezet bang dat anders misschien het toch weer los zou klikken…..

Onze doorzettingsvermogen was niet voor niks geweest want daar stond hij dan te pronken op de tafel helemaal af en ooooo zo mooi de Volkswagen bus :D. En wat is het toch grappig dat er ook een knalgeel surfplankje bovenop het imperiaal prijkt. Het is dat hij zo klein is maar anders wisten we het wel en waren we er echt ingestapt om er heerlijk mee te toeren. Terwijl we even aan het wegdromen waren kwam ook ineens buiten de zon te voorschijn. Na alle regen en de laatste zware loodjes werden we ook nog eens beloond met de warme zon. Dus daar gingen we zoonlief, de Volkswagen bus en ik snel naar buiten om een paar mooie foto’s te schieten van deze prachtige Volkswagen bus. Om daarna samen te genieten van de zon en een heerlijk fietstochtje…

Wij vonden het ondanks even het laatste stukje erg leuk om deze puzzel te maken. De puzzel zelf is heel makkelijk als je het eenmaal door hebt hoe het pijltjes/nummer systeem werkt. Het klikken van het witte stukje op het dak viel ons als enige tegen omdat deze steeds los schoot. Al met al zijn we een half uurtje bezig geweest en hebben we het reuze naar ons zin gehad. We gaan zeker nog eens een keertje een leuke 3D puzzel maken en hebben al een kijkje genomen op de Ravensburger site wat ze allemaal hebben.

Wil jij ook een keer een 3D puzzel proberen of ben je helemaal Volkswagen bus fan dan hebben we leuk nieuws voor je. Wij mochten deze mooie Volkswagen bus puzzelen maar dat niet alleen we mogen er ook nog eentje weggeven. Hoe leuk en lief is dat 😀

Winactie

Wat moet je doen om kans te maken op een 3d Volkswagen puzzel van Ravensburger

Winactie loopt tot en met 25 augustus.

 

Gefeliciteerd Carolien van H. jij bent de gelukkige winnaar!

 

Vrolijke groetjes,

Natasja

 

Voor deze review hebben wij een exemplaar mogen ontvangen.

59 gedachten over “Ravensburger 3D puzzel Volkswagenbus T1 Bulli & winactie

 1. Oeh dat is leuk! ik zie mijn zoontje dit ook al helemaal maken. Hij heeft hier echt geduld voor en vindt het geweldig dat er zo een 3D kunstwerk ontstaat. En gek als hij is op auto’s, is dit op zijn lijf geschreven. Ik maak dan ook graag kans voor hem. De pagina like ik al.

 2. Oh wat gaaf! Die zouden we heel graag willen maken. Hebben al een keer bij deze bus van Lego ook staan kijken…maar die is ook nog zo duur. Deze puzzel is minstens zo leuk!

 3. Ohhh wij zijn hier allemaal dol op puzzelen dus dit zou een geweldig samen maak project zijn! En ik ben stiekem al een eeuwigheid verliefd op de vw bus…. brings back sweet memories 😍

 4. Ohhh, wat een leuke winactie! Nu ben ik gek op puzzelen, maar deze zou ik heel graag willen winnen voor de stoere bink van mijn beste vriendin. Hij is 6 jaar, gek op surfen en wil later dolgraag met zo’n VW door de wereld trekken met z’n surfplank erbij. Nu z’n stoere mama binnenkort ook mee het water ingaat met een plank zou het natuurlijk geweldig zijn als zij deze puzzel samen mogen bouwen!

 5. Ik ben zelf helemaal niet van “dit soort” puzzels (geef mij maar kruiswoordpuzzels en dergelijke), maar ik ken wel enkele liefhebbers. Altijd fijn als cadeau.

 6. Echt een geweldige puzzel. Mijn dochter heeft zo’n puzzel gehad van het thema paarden. Deze gaan mijn pluszonen echt geweldig vinden.

 7. Oef die zijn mijn vriend super vinden! Helemaal busjes fanaat en zelf ook eentje aan het opknappen! Dus als hij aan het klussen is kan ik mije eigen busje in elkaar puzzelen😉

 8. Iedereen ziet mij over de tafel gebogen
  met een zoekende blik in m’n ogen.
  Voor me liggen weid en zijd
  allemaal stukjes uitgespreid.
  Al die stukjes passen in elkaar.
  De vraag is alleen: hoe en waar?
  Op het deksel heb ik een voorbeeld staan.
  Daar heb ik een beetje houvast aan.
  Ik blijf bezig, de hele avond.
  Zo’n puzzel is best verslavend!
  En is ‘ie dan eindelijk eens klaar,
  dan haal ik hem weer uit elkaar!
  Nu is er een gave actie,
  En geef daarom graag mijn positieve reactie
  Ik hoop deze prijs te winnen,
  dan mag van mij de herfst en winterperiode beginnen 😉

 9. Wat een mooie prijs! Super leuk voor mijn kinderen om zelf te maken. Kunnen ze tegen hun oom zeggen dat ze zelf ook een rode Volkswagenbus hebben, net als hij!

 10. Super leuk! Liselotte vindt dat ook vast erg leuk om samen met ons of haar oom in elkaar te zetten. Haar oom is gek op volkswagenbusjes! Vandaar 😉

  We wagen graag een kansje ☺️

 11. Mijn lieve echtgenoot is helemaal gek van Volkswagens en mijn zoon werkt bij een VW dealer, wat voor nagelbijtende situaties zorgt! Want wat wil het geval? Iedere keer dat er weer een mooie VW het terrein op wordt gereden, maakt mijn zoon foto’s en ja! Je snapt het al! Hier krijgt pa-lief dan ook een exemplaar van. Niet dat hij iedere keer een nieuwe auto aanschaft….. integendeel…. maar het water loopt hem elke keer in de mond. Dit moet een keer stoppen ( :

  Laten ze samen maar eens een poosje gezellig gaan puzzelen! Dat lijkt mij veel ontspannender!

 12. O ja deze is heel gaaf. Wij zijn thuis wel fan van puzzelen maar halen ze daarna altijd gelijk weer uit elkaar. Deze mag echt wel even blijven staan!

 13. Echt superleuk dit busje, zo’n busje hadden wij vroeger, heel wat vakanties mee gedaan!!!zulke leuke herinneringen hieraan! wat zou dat leuk zijn voor mijn man, hij vind puzzelen zo leuk en dan geven we hem meteen een leuk plekje is de kamer!(Help ik mee met puzzelen, gezellig!!!!)

 14. Dit zou een geweldige prijs zijn. Ik droom al jaren van een vw-busje. Tijdens het puzzelen kan ik lekker verder dromen over deze bus. Dus ik hoop echt dat ik hem win.

 15. Wat een gave puzzel! Leuk voor onze 2 zoons, 5 en 7 jaar oud, maar vind ‘m zelf ook leuk om te maken. Wij doen dus graag voor het hele gezin mee. Like!

 16. Mijn vriend en ik zijn gek op T1 busjes we hebben een aantal bouwpakketten en vele leuke gadgets. Deze puzzel zouden we heel graag toevoegen en vervolgens laten ponken in de woonkamer. Tijdens het puzzelen zullen we geen ruzie maken. 🙂

 17. Leuk! Ik ben gek op puzzelen en zo’n puzzel als deze heb ik nog nooit gemaakt. Ik doe dan ook graag mee met de winactie! Dan kan ik tijdens mijn verlof lekker puzzelen 🙂

 18. Heel gaaf! Een echte uitdaging die we graag aangaan. Mijn zoon vindt zo’n busje te gek omdat hij weet dat opa er vroeger zelf een heeft gehad. Bij opa thuis staan dan ook diverse miniatuur modellen van de VW bully.
  Wij willen die graag in elkaar zetten en dan krijgt opa die cadeau 🎁. Nu duimen maar!

 19. Wat een leuke review, gezellig om zou samen bezig te zijn heh? Onze meiden houden ook van puzzelen. Geconcentreerd op zoek naar dat ene passende stukje en de voldoening als het gelukt is! Onze oudste heeft eerder al eens een 3D Wereldbol in elkaar gezet, wat vond ze dat gaaf! Deze Volkswagenbus zal vast ook in de smaak vallen 😉.

 20. 3D puzzels zijn al een tijdje in de handel Maar zelf heb ik er nog nooit eentje gekocht of gemaakt.
  Vnd het wel heel erg mooi om te zien. Deze VW-bus is echt super. Leuk dat je door mee te doen met deze actie gewoon kans maakt deze te winnen. Super, en ik doe ook zeer graag mee.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.