PAW Patrol in Veiligheidsmuseum PIT

Gisteren waren de PAW Patrol pups Chase en Marshall naar het veiligheidsmuseum PIT gekomen. Ze waren er speciaal omdat er een nieuwe PAW Patrol speurtocht is. Een leuke combinatie om voor de kleinere kinderen alvast kennis te maken met het veiligheidsmuseum.

PAW Patrol is een van de filmpjes die mijn zoontje regelmatig kijkt op zijn tablet. Hij was dan ook heel erg blij toen ik hem vertelde dat we naar een museum gingen waar Chase en Marshall ook zouden komen. Ineens kon hij zichzelf heel snel aankleden. Hij wist ook gelijk wat hij aan wilde doen, dit moest zijn PAW Patrol shirt zijn.

Verkleden

Bij binnenkomst kun je je gelijk gaan verkleden. Zo kun je als echte brandweerman, politieagent of ambulanceverpleegkundige door het museum lopen. Omdat mijn zoontje speciaal voor deze dag zijn PAW Patrol shirt aan had gedaan, wilde hij zich niet verkleden.

Wat is er te zien en te doen?

Wij zijn meerdere keren kris kas door het museum gelopen. Het is een overzichtelijke museum waarbij je ziet dat kinderen centraal staan. Bij sommige voertuigen staan er bordjes bij dat je het niet mag aanraken. Maar er zijn genoeg voertuigen waar je wel in mag zitten. Zo mag je in een brandweerauto klimmen. Je kunt een kijkje nemen in een politiecel. Deze vond mijn zoontje toch wel erg spannend. Eerst wilde hij eigenlijk niet. Er staat een boevenpop in en volgens mij was hij even bang dat er een echte boef in zat. Maar nadat hij er eenmaal binnen was geweest, is hij er vaker even een kijkje gaan nemen. Een medewerkster vertelde ook dat het een officiële celdeur was. Maar dat deze (gelukkig) niet dicht kan. Er staan heel veel oude brandweer, politie en ambulance voertuigen. Ook zijn er diverse vitrines met oude kledij en oude werktuigen.

Verkeersplein

Er is ook een verkeersplein waar er diverse skelters zijn. Hiermee kunnen ze een klein rondje maken. Mijn zoontje vond het erg leuk en verrassend genoeg had hij het ook snel onder de knie.

Leuk weetje!

Weet jij trouwens wat een PIT is? Dat is het blauwe zwaailicht die vroeger vaak op de auto’s stonden. Ik wist dit zelf nog niet. Maar een medewerkster van het museum was zo vriendelijk om dit aan mijn zoontje uit te leggen. Vandaar ook de naam veiligheidsmuseum PIT.

Veiligheidsmuseum PIT informatie

Het adres:

Schipperplein 4
1315 SB Almere

Openingstijden:

Dinsdag t/m zondag geopend van 11:00 tot 17:00.

Entreeprijzen:

Volwassenen (vanaf 13 jaar): €9,50
Kinderen (4 t/m 12 jaar): €6,50
Kinderen (0 t/m 3 jaar): gratis
Gezin (2 volwassenen + 2 kinderen): €27,50

Wij hebben heel erg genoten van dit middagje uit. De hoogtepunten voor mijn zoontje deze middag was toch wel het fotomoment met Marshall en Chase.  Maar ook zeker dat hij een brand mocht blussen en alle verschillende brandweerauto’s die hij heeft gezien.

Een gedachte over “PAW Patrol in Veiligheidsmuseum PIT

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.