Op bezoek bij een basisschool

image

Zoonlief wordt in juni pas 4 jaar. Toch zijn we vandaag al voor het eerst gaan kijken bij een basisschool. Deze basisschool had onze voorkeur en vandaar wilden we deze snel bezoeken. Want mochten we bij deze school geen goed gevoel hebben. Dan moeten toch op zoek naar een andere school. Waarom deze school onze voorkeur had? Nou omdat hij redelijk in de buurt zit, het een openbare school is en na rond vragen deze school heel positief naar boven kwam. En ook het soort onderwijs was voor ons belangrijk. Zoonlief is geen persoon voor een montessori school of een jenaplan school.

Vanochtend zoonlief verteld dat we even op de basisschool gingen kijken. Hij was gelijk helemaal enthousiast en wilde gelijk vertrekken, nee eerst nog een boterham eten en douche. Daarna gaan we kijken of we deze basisschool leuk vinden. Wij hebben ervoor gekozen om zoonlief mee te nemen naar de basisschool. De directeur van de school vertelde aan de telefoon dat hij dit geen probleem vond en dat het juist erg fijn zou zijn als hij erbij is. Je vraagt je misschien wel af waarom we ervoor gekozen hebben om hem mee te nemen. De voornaamste reden was eigenlijk dat we het lastig vonden om voor een schoolbezoekje opvang te regelen. Maar heel eerlijk, ik zou het niet je aanrader. Je bent dan toch meer met zoonlief bezig dan met het luisteren naar de directeur. En we hebben hierdoor minder van de school gezien dan als we zonder hem waren gegaan. Gelukkig was de directeur erg rustig en begripvol.

Omdat zoonlief in juni 4 jaar wordt is het belangrijk voor mij om te weten of hij dan gelijk naar school mag of pas na de schoolvakantie. Ik heb namelijk van een vriendin begrepen omdat het te kort zit op de zomervakantie, dat sommige scholen dan geen nieuwe kinderen in de klas willen. En dat deze pas welkom zijn in het nieuwe schooljaar. En voor zoonlief is er natuurlijk niks mooiers om gelijk na zijn verjaardag naar school te mogen. Gelukkig werden we gerust gesteld en zouden we een plaatsingsbevestiging krijgen na inschrijving. En hij zal dan voor zijn 4de verjaardag een paar oefen dagdelen krijgen. En na zijn verjaardag gaat hij dan hele dagen naar school.

Wij hebben ondanks de verkorte rondleiding een goed beeld gekregen van de school.  En we hebben er een goed gevoel bij. We gaan dan ook zoonlief binnenkort inschrijven.

Waar hebben jullie op gelet met het uit kiezen van een school?

basisschool lokaalbasisschool lokaalbasisschool gymlokaal

Een gedachte over “Op bezoek bij een basisschool

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.