Zomervakantie 2020

Onze vakantie plannen

Voor ons is vandaag de vakantie begonnen. Zes weken niet meer vroeg het huis uit. Vroeg op staan zal vast wel gebeuren maar dan moeten we niet op tijd de deur uit. Tijd om leuke vakantie plannen te maken. Even lekker genieten, relaxen en leuke dingen doen samen.

Opname voor Disney Channel

Op Instagram zag ik dat er figuranten (kinderen tussen de 7 en 10 jaar) voor een videoclip werden gezocht. Aan mijn zoon vroeg ik of hij dit leuk zou vinden, hij werd heel enthousiast. Ik had hem gelijk opgegeven en één dag later werden we gebeld dat hij mocht komen. Dus in de vakantie gaat hij ervaren hoe het is om mee te doen aan een videoclip. De opnames duren ongeveer 3 uur. Ik ben heel benieuwd hoe hij het zal vinden.

Disneyland Parijs

Wat hebben wij een geluk gehad. Via Skyradio heb ik een hele mooie prijs gewonnen. Voor 4 personen, drie dagen en twee nachten naar Disneyland Parijs. Samen met een goede vriendin en haar zoon gaan we hier heen. Eigenlijk zouden we in de meivakantie gaan. Maar nu wordt dit onze zomervakantie. De afgelopen twee jaar ben ik met mijn zoon naar een camping. Voor dit jaar was ik er nog niet uit. Toen kwam corona er tussendoor en wilde ik nog geen vakantieplannen maken. Daarom ben ik extra blij dat we nu in de zomervakantie nog naar Disney kunnen.

Avond vierdaagse

Mijn zoon baalde heel erg dat de avondvierdaagse niet door ging. Vandaar dat ik heel blij ben dat we deze nu toch wel kunnen gaan lopen. Samen gaan we dus vier dagen 5 kilometer lopen. Via een app geef je de route op die je loopt. Na vier dagen lopen (mag verdeelt worden over twee weken) krijg je de medaille thuis gestuurd. Wil je dit ook? Kijk dan voor meer informatie en om je in te schrijven op Avond4daagse Home edition.

Bioscoop

Er draait nu een film in de bioscoop die mij echt heel leuk lijkt voor mijn zoon. Namelijk De piraten van hiernaast. In de bibliotheek heb ik al het boek gehaald om de komende avonden voor het slapen gaan voor te lezen. Dus op een druilige dag in de vakantie wil ik heerlijk samen naar de bioscoop gaan met een grote bak popcorn.

Geofort

Voor het afzwemmen van zijn C diploma had mijn zoon een uitje cadeau gekregen van mijn tante. Super leuk idee om een uitje in plaats van speelgoed te geven. Hij zou eigenlijk in de meivakantie gaan. Maar ja je snapt het al vanwege Corona ging dat niet door. Vandaar dat we dan mooi in deze vakantie naar Geofort in Herwijnen gaan.

Lezen

Vorig jaar hadden we nog een beloningssysteem nodig om hem elke dag aan het lezen te krijgen. Nu leest hij bijna elke avond en als ik het vergeet dan vraagt hij er zelfs na of hij niet mag lezen. Echt super trots ben ik op hem met wat hij allemaal heeft bereikt. Dus deze vakantie blijft hij lekker bijna elke dag lezen. Zo voorkomt het voor hem hopelijk dat hij qua leesniveau achteruit gaat. Wat bij veel kinderen in de vakantie gebeurd omdat ze veel minder bezig zijn met lezen en taal. Want ik weet dat niet alle kinderen dol zijn op lezen. Dat je die echt moet motiveren, aanmoedigen en aansporen om een bladzijde te lezen. Maar onthoud dat dit kan veranderen zoals bij mijn zoon is gebeurd.

Leerdoelen

Veters strikken en klok kijken. In groep 4 wordt klok kijken een leerdoel en gaan ze de klok verder uitbreiden. In groep 3 waren ze vooral met hele en halve uren bezig. In groep 4 wordt dit uitgebreid met de kwartieren, de 5 en 10 minuten. De hele en halve uren gaan al redelijk goed. Maar soms twijfelt hij nog wel of kijkt hij te snel. Vandaar dat ik hier in de vakantie wat aandacht aan wil besteden. Om het voor hem wat makkelijker te maken in groep 4. Omdat er toch al zoveel nieuwe leerstof in groep 4 gaat komen. En veters strikken, tja dat moet er ook een keertje van komen dat hij dat gaat leren. Hij kan niet altijd met klitterband schoenen blijven lopen.

En verder?

We gaan niet elke vakantiedag wat doen. Lekker relaxen, thuis spelen, spelletjes doen of buiten spelen kan ook heerlijk zijn. Maar dan toch ben ik wel aan het rond kijken voor nog een leuk uitje. Wel moet ik er voor waken dat ik onze dagen niet te vol plan. Niet zoals eerder kon lezen in de blog Als ik moe ben, dan is hij ook moe.

Dit zijn voor nu onze vakantieplannen. Wat zijn jouw plannen voor deze zomervakantie?

Voor iedereen een hele fijne vakantie!

9 gedachten over “Onze vakantie plannen

 1. nou het klinkt wel allemaal goed zo vind ik en zo kom je ook de vakantie wel door :D. hier is het veel roadtrippen en tuinesia 😉 en misschien af en toe een dagje weg maar dat is afhankelijk van het weer 😀

 2. Onze reisplannen voor een road trip USA zijn helaas in het water gevallen. Daarom gaan we daarvoor in de plaats waar we wel naar toe kunnen gaan: Frankrijk. Het aftellen is begonnen.

 3. Onze voorjaarsplannen voor Frankrijk zijn in het water gevallen. Voor de zomer hebben we eigenlijk geen plannen, maar in het najaar gaan we hopelijk naar Tenerife

  • Superleuk, die prijs! Goede bestemming voor de zomervakantie. En dank je voor de tip, misschien is dat idd wel iets om te doen met onze oudste kleuter. Vakantieplannen hebben we niet echt, beetje verbouwen en relaxen. Kijk er wel naar uit!

 4. Wat gaaf dat je kaarten hebt gewonnen voor Disneyland! En toch leuke plannen allemaal die je hebt gemaakt. Ik weet het nog niet, wat we gaan doen, we zien wel wanneer we vakantie hebben, het liefst even weg van huis, maar alleen als dit kan.

 5. Wat een bofkonten zijn jullie!! Zomaar een prijs winnen voor Euro Disney! Super vet.
  Natuurlijk ook van de video clip. Ben benieuwd hoe hij dat gaat vinden.
  Alvast een fijne vakantie gewenst.

 6. Oh wat leuk!! Ik wil zo graag naar disneyland weer.. ik heb net mijn medaille ontvangen voor de avond vierdaagse, leuk alternatief

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.