Oeps, foutje! Koekjes bakken ging niet helemaal goed

Gezellig op zondagochtend wilde ik met mijn zoontje koekjes gaan bakken. Het pak had ik al in huis, zaterdag hoefde ik alleen het boter nog te kopen. Bij de week boodschappen een pakje boter meegenomen. Dus daar kon het niet meer mis gaan.

Zondagochtend gingen we vol goede moed aan de slag. Ik had de keukenweegschaal gepakt om het boter netjes af te wegen. En mijn zoontje had al drie pakjes gepakt. De koekjes bestonden namelijk uit drie verschillende kleurtjes rood, groen en geel.  Voor elke kleur werd er dus deeg gemaakt. Bij de eerste kleur heeft mijn zoontje nog meegeholpen maar daarna duurde het toch wel te lang. Dus heb ik zelf de twee andere kleuren deeg gemaakt en in de koelkast gezet.

koekjes bakken koekjes bakken koekjes bakken koekjes bakken

Ze moesten minimaal een half uur in de koelkast staan. Dus we gingen met z’n drietjes ontbijten. Daarna nog even wat spelen voordat we het deeg uit de koelkast gingen pakken om leuke figuurtjes ervan te maken. Toen we eenmaal begonnen met het maken van de koekjes was het deeg wel heel erg plakkering. Te plakkerig dus ik keek nog een keer goed op het pak. Oeps! Ik had geen 60 gram boter erin gedaan maar 80 gram per deeg kleurtje. Ja dat verklaard wel waarom het deeg zo plakt. Hierdoor was het wel lastiger om leuke figuurtjes van te maken. Mijn zoontje vond het al gauw minder leuk om te doen. Dus kon ik zelf aan de slag om er nog wat van te maken. Maar ik had zelf niet heel veel inspiratie. Op het pak stond dat je een varkentje kon maken dus dat heb ik gedaan.

koekjes bakken

Toch maar wel gewoon de koekjes in de oven gedaan om te kijken of het nog wat ging worden. Gelukkig smaken ze nog wel goed, maar duidelijk niet zoals ze zouden moeten smaken. Het zijn nu meer boterkoekjes geworden.

20161030_134122810_ios 20161030_134426264_ios koekjes bakken koekjes bakken

Het idee was erg leuk! Alleen de uitvoering wat minder. Gaat het bij jullie ook weleens mis met de bakkunsten?

4 gedachten over “Oeps, foutje! Koekjes bakken ging niet helemaal goed

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.