Oeps foutje, aangesproken door de juf van school

Zoals waarschijnlijk elke ouder wil ik het beste voor mijn kind.  Op school heeft mijn zoontje een continu rooster, hij heeft dan twee eetmomentjes. School is om 13:15 uur uit en daarna gaat hij op de BSO lunchen. Op school hebben ze op dinsdag en donderdag een fruitdag. Dit had de juf ook in het begin van het schooljaar tijdens de ouder informatieavond verteld. Alleen bleek ik het verkeerd begrepen te hebben.

Op de dinsdagen en donderdagen kreeg mijn zoontje allebei de eetmomentjes fruit mee. Vaak gebeurde nog meerdere schooldagen. Want waarom alleen op de fruitdagen twee keer fruit mee geven. Dan kan dat best wel vaker. Alleen dan word je ineens door de juf aangesproken dat twee keer fruit tijdens de eetmomentjes toch wel erg weinig is. En dat andere ouders vaak een boterham, koek of zoiets meegeven. Denk je op fruitdagen goed bezig te zijn. Hoeft hij helemaal niet twee keer fruit mee te krijgen. Maar wordt er eigenlijk verwacht 1 keer fruit en een keer iets hartigs.

Dus denk ik goed bezig te zijn om hem twee keer fruit mee te geven. Maar blijkt het dat ik hem een half jaar lang te weinig eten mee heb gegeven. Dus vanaf nu gaan er standaard krentenbollen en eierkoeken mee met de boodschappen. Zodat er wel afgewisseld kan worden met zijn tweede eetmomentje. Dat hij iets eet wat hij lekker vindt. En het is in ieder geval duidelijk ik geen fruit meer meegeef voor zijn tweede eetmomentje. Maar zijn eerste eetmomentje blijft wel standaard iets van fruit.

Wat geven jullie mee naar school?

 

Wil je weten welke foutjes ik nog meer heb begaan? Hier kun je er meer over lezen:

Afbeelding via shutterstock

7 gedachten over “Oeps foutje, aangesproken door de juf van school

 1. Hier eigenlijk altijd fruit of snoeppaprika/tomaatjes. M’n oudste heeft geen continurooster meer. Maar op de vorige school gaven we in de ochtend fruit en middag brood (geen fruit meer dus). Daar waren geen fruitdagen, net als nu, maar had je vrije keus. Vind het wel een goed initiatief. Het dwingt sommige ouders beter te kijken naar wat hun kinderen eten. Snap wel dat het verwarrend kan zijn hoor, fruitdagen klinkt toch als hele dagen fruit 😊

 2. Wat is dat nu?
  Jij bepaalt toch wat je kinderen meekrijgen zeker?
  Pffff
  Hier is het woensdag fruitdag. De andere dagen krijgen ze hier sowieso ook fruit mee. En het tweede eetmoment wisselt het tussen worteltjes, rozijntjes, droge koeken,….

  Geeft ze anders suikerbommen mee in plaats van degelijke, gezonde voeding. (Sorry, niet jouw schuld, ik word hier een beetje boos over!)

  • Ben ik gedeeltelijk met je eens. Maar bij ons op school is toch ook wel een algemene brief voor alle overblijfkinderen dat elke dag sauzijzenbroodjes, frikandelbroodjes e.d toch niet de bedoeling is. En dat vindt ik wel terecht

 3. Oudste heeft continurooster en krijgt gewoon standaard beide momenten fruit. (Elke dag) En bij het eetmoment smiddags krijgt ze broodjes.
  Jongste heeft geen continurooster maar heeft wel elke dag fruit mee naar school. Als ze overblijft dan krijgt ze fruit en brood mee.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.