O jee we hebben een logee

Mijn zoontje kwam thuis met een logee. Netjes met een koffertje met een kaartje erbij en drie boekjes. Op het kaartje stond dat hij een hele week bij ons thuis te gast zou zijn. Gelukkig maakt deze logee geen geluid, hoef je hem geen eten te geven en maakt hij geen rommel.

Mijn zoontje had dus Borre meegekregen naar huis. Maar ja hoe werkt dat nu? Gaat hij dan ook mee naar school? Helaas op de schoolsite stond er niks op. En ook tijdens de ouderinformatieavond was hier niks over verteld. Dus maar de hulp ingeschakeld vriendinnen. Maar het schijnt dat elke school en kinderopvang zo zijn eigen regeltjes hiervoor heeft. Dus dat werd de volgende ochtend maar even aan de juf navragen.

De volgende ochtend wilde mijn zoontje niet dat Borre mee ging naar school. Borre mocht thuis op de bank blijven zitten. Gelukkig in het gesprek met de juf kwam er ook naar voren dat Borre niet mee naar school toe hoefde. Het mag wel maar hoeft niet. Zo bleek het eigenlijk voor alles te gelden. We mogen zelf invullen wat en hoe we het gaan doen. Dus als ik een verslag wil maken. Dan mag dit wel maar hoeft niet.

Borre is een week bij ons als logee geweest. Hij heeft veel Borre voorleesverhaaltjes gehoord, maar ook een aantal andere verhaaltjes. Ik liet mijn zoontje kiezen of Borre in zijn koffertje zou slapen of ergens anders. Van mijn zoontje mocht hij wel bij hem in bed slapen. Dus zo is het dan ook de hele week gegaan.

20160919_174901436_ios

Grappige momentjes met Borre

Ik riep mijn zoontje en Borre aan tafel voor het eten. Waarop mijn zoontje antwoordde Borre is niet echt. Dus hij hoeft niet te eten. Maar Borre heeft hij wel meegenomen om er bij te komen zitten.

’s Ochtends vraag ik vaak aan mijn zoontje of hij lekker geslapen heeft. Dus nu natuurlijk aan allebei. Hebben jullie lekker geslapen? Waarop mijn zoontje ja antwoordde en Borre zijn hoofd knikte van Ja.

Maandag weer terug naar school

borre-weer-naar-school

Ja daar gingen we dan weer naar school. Hij had zelf de printjes in zijn hand en het koffertje met Borre erin en de boekjes.We mochten zelf kiezen of we een verslag gingen maken. En ik had ervoor gekozen om drie foto’s uit te printen met op elk blaadje een  zinnetje erop. Zodat de Juf deze kon voorlezen. Maar mijn zoontje heeft het zelf goed verteld.
Hebben jullie al een keertje een logee gehad van de opvang of van school?

4 gedachten over “O jee we hebben een logee

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.