Nationale pannenkoekdag

Vandaag, 18 maart is het nationale pannenkoekdag. Dit jaar is de 10de keer dat deze dag gevierd wordt in Nederland. Nationale Pannenkoekdag wordt elk jaar gevierd op een vrijdag in maart. Het is dé dag waarop kinderen pannenkoeken bakken voor ouderen. Gewoon, omdat onze opa’s en oma’s best wel eens in het zonnetje gezet mogen worden. Dit jaar zijn er 878 scholen die mee doen. Mijn zoontje zit nog niet op school maar een pannenkoek gaat er altijd wel in.

Vandaar dat ik twee lekkere pannenkoek ideeën met jullie deel.

De heerlijke gezonde bananen pannenkoek

pannenkoek banaan

Een bananen pannenkoek is heel makkelijk te maken. Je prakt een banaan en voegt hier twee eieren aan toe. En dan bak je het mooi bruin. Alleen het omdraaien van de pannenkoek kan soms wat lastig zijn. Ik heb hiervoor een deksel van een pan gebruikt. Je schuift de pannenkoek op de deksel en dan laat je de pannenkoek weer terug in de pan vallen.

Pannenkoekenmix

pannenkoek mix

Wij zijn zelf fan van de Koopmans 6-granenmix. Je voegt melk en eieren toe en bakken maar.

Als je geen zin hebt om ze te bakken of je bent er gewoon niet zo goed in dan kun je ze natuurlijk ook gewoon in de winkel kopen. Ik moet wel zeggen dat ik het dan lekkerder vind om ze in de koekenpan op te warmen dan in de magnetron.

 

 

2 gedachten over “Nationale pannenkoekdag

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.