moederhandtas

De moederhandtas: tips om weer orde te scheppen.  

Zodra de kleine is geboren, verandert alles, zo ook de inhoud van je handtas. Even snel een boodschapje doen in de supermarkt? Forget it, those days are over. Voordat je de deur uitstapt, moet eerst de handtaschecklist nog afgewerkt worden. Billendoekjes, check. Luiers, check. Extra speen, check. Voeding, check! Jouw handtas is onmisbaar wat betreft je kinderen, je tas is inmiddels een verlenging van jouw moederinstinct. Toch maakt eigenlijk iedere moeder zich (tijdelijk) schuldig aan een chaotische verzamelbuidel in je tas en dit zorgt alleen maar voor meer chaos in je hoofd. Maar geen nood, met onderstaande tips schep jij weer orde in jouw geliefde moederhandtas!

Welke moederhandtastype ben jij?

Dat jullie geweldige moeders zijn, is geen twijfel over mogelijk. Maar wist je dat de inhoud van je tas jouw persoonlijkheid als moeder weerspiegelt? Dit is natuurlijk hele nuttige informatie op weg naar de geordende tas, dit handtastype leidt je namelijk direct naar jouw eerste tip.

De je-weet-maar-nooit-handtas

‘Zijn al deze spullen nu wel echt nodig?’ ‘Ja, want je weet maar nooit!’ Herkenbaar? Dan heb jij ongetwijfeld de je-weet-maar-nooit-handtas. Met de inhoud van jouw tas ben je op werkelijk alles voorbereid. Naast de noodzakelijke spulletjes draag je ook ‘voor de zekerheid’ wat extra dingetjes met je mee: twee extra rompertjes, een potje Sudocrem, pleistertjes, pen en papier en zelfs een extra telefoonhoesje, zoals het Google Pixel XL hoesje voor je gloednieuwe aanwinst is geen overbodige luxe voor jou. Je bent altijd goed voorbereid en je zorgt ervoor dat je niet voor verassingen komt te staan. Helemaal niets mis mee natuurlijk, het gevaar is hierbij alleen wel dat het wat dwangmatig kan worden. Tip: wees vandaag extra kritisch, analyseer je tas en bedenk goed wat je wel en niet mee op pad neemt.

De grabbelton handtas

Tasmanagement is voor jou geen gemakkelijke taak. Op dit moment is je handtas te vergelijken met een grabbelton, het bestaat uit één vak waar alle benodigdheden in rondzwerven. Met als gevolg, eeuwige zoektochten naar je sleutels, smartphone of het doosje rozijntjes. Je handtas verraadt stiekem een klein beetje hoe jouw levensstijl en persoonlijkheid in elkaar zit, een beetje chaos schrikt jou niet af. Tip: ga eens op zoek naar een ‘bag in bag’ , dit is een kleine tas organizer waar je de belangrijkste benodigdheden in kunt opbergen. Wedden dat jou al heel veel tijd gaat schelen?

De klein maar fijne handtas

Jouw handtas mag dan wel minder groot zijn, maar daardoor absoluut niet minder waard. Jij draagt alleen de hoog noodzakelijke benodigdheden met je mee. Jullie redden het samen heel goed zonder al die extra’s. Je bent een zelfverzekerd typje en laat de dag op je afkomen. Tip: let er wel op dat het niet richting het nonchalante toe gaat en dat je belangrijke dingen vergeet. Een extra handtascheck kan af en toe geen kwaad!

Een geordende tas in 3 stappen!

De eerste tip is binnen, nu kun je je gaan richten op het echte werk: het ordenen van de tas. Onderstaande stappen begeleiden je tijdens dit klusje, want laten we eerlijk zijn, dit staat bij niemand met stip op nummer 1 van de favoriete bezigheden.

  1. Haal alles uit de tas. Ja alles.

Om weer orde te scheppen in je tas is het belangrijk om je hele tas leeg te halen. Vervolgens verspreid je de hele inhoud overzichtelijk over de tafel. Nu de tas toch helemaal leeg is, is dit de ideale kans om  meteen de binnenkant te voorzien van een grondige schoonmaakbeurt. Je neemt de gehele binnenzijde, zijvakken en het verschoningsmatje goed af en laat dit gedurende het stappenplan drogen.

  1. Kritisch analyseren en selecteren

Alle spullen liggen nu op tafel, dit is het moment waarop je de inhoud van je tas kritisch moet analyseren. Waarschijnlijk kom je al heel wat spullen tegen waarvan je het bestaan niet eens meer wist. Zijn twee rompertjes en een extra telefoonhoesje nu wel echt noodzakelijk tijdens een bezoek aan de supermarkt met je kleine? Bedenk je goed wat je wel en niet met je mee gaat slepen vandaag. Gooi allereerst lege verpakkingen, snoetenpoetsers en bonnetjes weg, dit maakt de tafel met spullen al een stuk overzichtelijker. Vervolgens kun je alle noodzakelijke benodigdheden selecteren. Tuurlijk denk je hierbij als eerste aan je kleine, maar het is ook heel belangrijk om soms aan jezelf te denken en wat eigen spulletjes mee te nemen: een flesje water, portemonnee, MacBook met bijbehorende air 13 inch hoes en agenda. Het meest ideale is natuurlijk om een aparte tas voor jullie beiden aan te schaffen. Mocht je nog een paar extra’s willen meenemen voor je kind, leg deze dan even apart.

  1. Deel de systematisch in

De laatste stap naar de geordende tas: deel de tas in met de noodzakelijke benodigdheden en de paar extra’s die je apart hebt gelegd. Je kunt het beste voor jezelf een systeem creëren hoe je je tas indeelt. Maak dus goed gebruik van de praktische zijvakjes en bijvoorbeeld je portemonnee. Door consequent de spullen na gebruik weer op dezelfde plaats terug te stoppen, heb je extra profijt van het systeem. Tot slot nog een echte handtasmusthave voor elke moeder: de al eerdergenoemde ‘bag in bag’! Dit tasje is het ideale hulpmiddel om orde in je tas te scheppen. Hier berg je eenvoudig alle extra’s in. Zeg maar vaarwel tegen de eeuwige zoektochten in jouw moederhandtas!

Hoe houd jij als moeder je handtas geordend?

saskias_wereld sponsor artikel

4 gedachten over “De moederhandtas: tips om weer orde te scheppen.  

  1. Eenmaal moeder. Wordt een handtas al gauw gebruikt als een luiertas. Alles eruit en kritische blik erop werkt inderdaad het best. Al neem ik nooit meer een handtas mee als ik met kinderen op sta ga. Een handtas heb ik alleen nodig als ik zonder de kinderen de deur uit ga.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.