Mijn vierdaagse trainingsschema

Nog een week en dan is het zover! De Nijmeegse vierdaagse gaat dan echt beginnen. Op de site van de vierdaagse staat hoe je je het beste kan voorbereiden op de Nijmeegse vierdaagse. Hier gaan ze ervan uit dat je bijna in het begin van het jaar begin met de voorbereidingen. Omdat ik op 8 april te horen kreeg of ik mee mocht lopen ben ik daarna pas begonnen met trainen. Hier kun je mijn vierdaagse trainingsschema zien. Dit is geen ideaal schema. In het totaal heb ik dus 192 kilometers getraind.

De eerste training: 10 kilometer. Het was een regenachtige dag. En moest duidelijk nog even inkomen. Maar op zich een goede wandeling.

Tweede training: 12 kilometer. Samen met mijn moeder liep ik richting de diergaarde. De mannen (mijn vader, mijn vriend en mijn zoontje) die gingen met de auto er heen. Het was perfect weer voor de wandeling. En na de wandeling nog heerlijk in de diergaarde gelopen.

Derde training was met Moederdag: 20 kilometer. Pfff wat was het warm. Door de warmte ging mijn tempo ook echt wat naar beneden. Maar het ging wel goed.

De eerste drie wandelingen heb ik samen met mijn moeder gelopen. Bedankt mam voor het op weg helpen met een goede training voor de vierdaagse.

Vierde training was zondag 15 mei: 25 kilometer. Het was perfect wandelen weer. Helaas wel een regenbuitje onderweg. Maar gelukkig had ik toen net even pauze onder een viaduct.

De vijfde training viel letterlijk in het water. Ik ging woensdagavond 18 mei wandelen. Maar we waar nog geen kilometer aan het lopen toen het heel hard begon te regenen. Dus we zijn maar omgekeerd naar huis. Onderweg nog onder de metrobaan geschuild. Helaas iets te veel regen voor een wandeling.

Zondag 22 mei: ruim 25 kilometer gewandeld. Wel twee kleine buitjes onderweg gehad. Maar gelukkig net op tijd weer thuis voordat de echte regenbuien losbarstte.

Woensdag 8 juni: 24 kilometer gewandeld.

Maandag 13 juni: ongeveer 28 kilometer gewandeld. Wel twee keer moeten schuilen voor flinke regenbuien. Maar gelukkig niet nat geregend.

Zaterdag 25 juni: 30 kilometer gewandeld. Ik wilde eigenlijk een georganiseerde route van 40 kilometer gaan wandelen. Maar helaas ging er iets mis met de navigatie. Ik kwam in een totaal verkeerde plaats en straat terecht. Dus ben ik maar weer naar huis gereden. Om vervolgens vanaf huis te gaan wandelen. Dus iets minder gelopen dan ik had gewild. Maar toch een goede training.

Zondag 2 juli: Ik heb een georganiseerde tocht van 40 kilometer in Gouda gelopen. Gelukkig kwam ik daar twee dames tegen met wie ik mee mocht lopen. Want het weer zat echt niet mee. Er waren meerdere grote regenbuien, zelfs een hagelbui en een onweersbui. Maar gelukkig wel uit gelopen.

regen vierdaagse trainingsschema

Al met al niet heel veel geluk gehad qua weer met de trainingen. Hopelijk heb ik dan wel beter weer met de vierdaagse. Misschien hebben jullie het al gelezen in mijn blog: Ik ga de 100ste vierdaagse lopen, dat ik hem gesponsord loop. De tussenstand staat nu op €525,- . Mocht je me willen sponsoren dan kun je een bedrag overmaken naar NL85RABO 01037.96.479
t.n.v. Stichting Speranza onder vermelding van Saskia vierdaagse.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.