Onze sinterklaas bucketlist

De leuke spannende tijd komt er weer aan. Ik heb al een bucketlist gemaakt met allemaal dingen die ik het liefste zou willen doen. De tijd is wel kort, eigenlijk heb je maar drie weekenden (en de avonden) om dit allemaal te doen. Maar wij kunnen gelukkig al vier dingen van afvinken.

Vanavond begint al weer het sinterklaas journaal. Van school begreep ik dat ze hem daar ook elke dag gaan kijken. Maar ook thuis gaan we hem elke avond kijken. Sowieso vind ik het handig om te weten wat het verhaal dit jaar. Want dan kun je daar een beetje op inspelen. Dan sta je niet ineens raar te kijken al je kind bijvoorbeeld stenen gaat zoeken (verhaallijn van 2015).

Dit is onze sinterklaas bucketlist:
 • Sinterklaas journaal kijken
 • kruidnoten maken
 • Sinterklaas boeken voorlezen
 • intocht Sinterklaas tv kijken
 • intocht sinterklaas live
 • Sinterklaas muziek in de auto luisteren
 • Sinterklaas film kijken
 • Sinterklaas huis bezoeken
 • Sinterklaas pakjesavond/middag
 • schoen zetten
 • Sinterklaas uitzwaaien

En dan op 7 december ben ik wel klaar met Sinterklaas maar alleen mijn zoontje vast nog lang niet 😉

Welke kunnen we al afvinken?
 • kruidnoten maken
 • sinterklaas boeken voorlezen
 • Sinterklaas film kijken
 • Sinterklaas muziek in de auto luisteren

Mijn zoontje had de sinterklaas cd al gevonden. Dus deze moest natuurlijk gelijk aan. Hij is al een tijdje helemaal in de ban van sinterklaas en zwarte piet dus ook een sinterklaas film hebben we al een aantal keer gezien (lang leve Netflix 😉 ). Afgelopen weekend heeft hij al bij zijn vader kruidnoten gebakken, dus ook die kan afgevinkt worden. Gisterenavond mochten we (voor hem eindelijk) een sinterklaasverhaal gaan lezen. Ik had het voorlezen nog even uitgesteld. Hij had het liefste wel gewild dat we in september/oktober al begonnen met het voorlezen van sinterklaas verhalen.

Toch denk ik niet dat we het gaan redden om alles van de Sinterklaas bucketlist te doen. Ook twijfel ik nog of het uitzwaaien van sinterklaas leuk is. Bij ons in het dorp wordt sinterklaas niet uitgezwaaid dus dan zou ik ergens anders heen moeten gaan. Ik heb vroeger (volgens mij) nog nooit sinterklaas uitgezwaaid. Nu is er wel een studiedag op 6 december waardoor ik ook vrij heb genomen. Dus ik heb er wel de tijd voor. Maar het is natuurlijk ook heerlijk om die dag gewoon thuis te blijven om met de cadeautjes te spelen.  Gelukkig heb ik nog even om er over na te denken (alle tips/aanraders zijn welkom).

 

Wat gaan jullie dit jaar doen met sinterklaas?

 

2 gedachten over “Onze sinterklaas bucketlist

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.