Margriet Winter Fair in de Jaarbeurs Utrecht

Op donderdag kreeg ik van Only by me een e-mailtje dat ik de gelukkige winnaar was van de twee kaartjes voor de Margriet Winter Fair. Gelijk met mijn moeder gebeld om te vragen of ze mee wilde. Ze was heel enthousiast en we hadden gelijk voor de volgende dag afgesproken om naar de Margriet Winter Fair te gaan. Deze vrijdag kwam voor ons allebei het beste uit.

Het is de 15de keer dat de Margriet Winter Fair wordt gehouden, het grootste winterfeest van Nederland. Margriet Winter Fair 2015 vindt plaats van vrijdag 13 t/m donderdag 19 november in Jaarbeurs. De Fair is elke dag geopend van 10.00 t/m 18.00 uur.

Bij de ingang kwam je gelijk al in de goede sfeer door Vrouwe IJsselstein Swingt. Een a-capelle groep vrouwen die ons toezongen.

Margriet Winter Fair Vrouwe IJsselstein Swingt

Vrouwe IJsselstein Swingt

Er waren heel veel workshops. Als je aan alle workshops mee wil doen, dan moet je echt een paar dagen naar de beurs gaan. Als je nog gaat, let wel op dat je je moet inschrijven voor een workshop. Dit kan in hal 2, rechts achterin. Bij ons ontstond er al heel snel een lange rij voor het inschrijven. Wij hebben zelf geen workshops gedaan. Maar je kon bijvoorbeeld een dromenvanger maken, kerstcupcakes decoreren en verzorgende masker maken.

Margriet Winter Fair dromenvanger maken

Dromenvanger maken

In Villa Margriet zijn er elke dag interviews met diverse schrijvers. Wij gingen naar het interview van Esther Verhoef. Een schrijfster die voor de 7de keer genomineerd is voor de NS publieksprijs. Ze heeft hem een keer gewonnen met het boek Déjà vu en ze is nu genomineerd voor haar boek Lieve Mama. Het interview was erg leuk. Je krijg een kijkje in het leven van de schrijfster, hoe ze de boeken schrijft en wat voor research ze doet.  En tevens was er ook ruimte om haar vragen te stellen.

Margriet Winter Fair interview

Interview Esther Verhoef

Niet alleen kon je bij Disaronno een drankje proberen maar je kon ook een fotohokje in.

Margriet Winter Fair foto

Mijn moeder en ik.

Op de beurs waren over het algemeen vrouwen, af en toe zag je een verdwaalde man of kind. Maar die waren op twee handen te tellen. Er waren veel tassen, kleding en schoenen stands. Maar gelukkig ook nog genoeg kerstkraampjes om leuke inspiratie op te doen.

Margriet Winter Fair kraam Margriet Winter Fair kraam

Elke dag treden er diverse artiesten op. Gisteren waren dat Trinity, de 3J’s en Leonie Meyer. En wij zijn naar Leonie Meijer en de 3J’s geweest. Leonie Meijer is bekend geworden door The Voice of Holland. Maar wat een mooie stem heeft ze. Echt heel gaaf om een keertje een optreden van haar mee te maken.

Margriet Winter Fair optreden

Optreden Leonie Meijer

Mocht je zelf nog gaan en je gaat met de auto, dan is het wel een aanrader om je parkeerkaartje in hal 2 te betalen. Er is namelijk een speciaal tarief voor de bezoekers van de beurs,namelijk €6,- . En als je je kaartje betaald bij de gewone automaat, dan ben je het dagtarief van €14,- kwijt.

Bij vertrek kregen we als kers op de taart ook nog een hele leuke goodiebag. Op de foto zie je wat er allemaal in zat.

Margriet Winter Fair goodiebag

Margriet goodiebag

Wij hebben er een hele leuke dag van gemaakt. Ik heb echt van deze gezellige dag samen met mijn moeder genoten.

3 gedachten over “Margriet Winter Fair in de Jaarbeurs Utrecht

  1. Leuk dat je de kaartjes hebt gewonnen! Jammer dat de foto’s het niet doen, was er wel nieuwsgierig naar. Ben er ooit als student voor mijn stage geweest en kreeg toen toch wel een heel hoog ‘huisvrouwen’ gehalte gevoel. Wat ik nu natuurlijk zelf ben, dus vraag me af of het nu wel leuk zou zijn.

    • Hoi Linda,

      Balen dat je de foto’s niet kan zien. Ik kan helaas niet ontdekken waar het aan kan liggen. Maar misschien een leuk idee voor volgend jaar om heen te gaan. En ik denk inderdaad dat je er nu heel anders tegen aan gaat kijken dan toen je student was.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.