Mama ik word een filmster!

De opnames van Earth Day van Disney Channel NL waren een paar week geleden. In deze videoclip heeft hij een figuranten rol. Op de ochtend van de opname zei mijn zoon: “Mama ik word een filmster”. Vol gezonde spanning gingen we die middag naar een locatie in Amsterdam voor de opnames.

Om 14:45 werden we verwacht op de locatie. Zeker op deze dag wilden we niet te laat komen. Ik wilde ook op mijn gemak een parkeerplekje zoeken en hield rekening met extra reistijd voor als er een file zou staan. Gelukkig was er was geen file en ook een parkeerplekje zoeken ging makkelijk. De avond van te voren had ik al een parkeerapp geïnstalleerd op mijn telefoon en dat kwam goed uit. Want op zo’n dag kun je niet goed van te voren inschatten hoe lang je er zou staan. En later bleek ook dat we nog op een andere locatie zouden gaan. Dankzij de parkeerapp verliep dat soepel.

Wachten

We waren dus te vroeg op de locatie en daar bleek dat de vorige opnames voor deze videoclip waren uitgelopen. Er zat voor ons niks anders op dan te wachten. Mijn zoon had al snel leuk contact met een andere kindje en ze gingen samen voetballen. En ik zat op een muurtje in de zon gezellig met een andere moeder te kletsen. Net voor de opnames moeten ze wel even stoppen om uit te zweten. Ook werden de haren van mijn zoon gedaan. Normaal is hij geen fan van gel in zijn haren (terwijl ik dat altijd wel leuk vind staan). Hij wil vaak alleen gel in zijn haar op de dag dat er schoolfoto’s gemaakt worden.

De opnames

Wij vonden het allebei leuk om een keertje dit mee te mogen maken. Ik ben al weleens eerder naar een opname geweest toen van 5 tegen 5. Maar dat was een studieshow, dit was opname voor een videoclip. Dat gaat toch heel anders in zijn werk. Zeker omdat in deze videoclip werd opgenomen met kinderen en een hond. De eerste locatie was een parkje en de tweede locatie was een straat in Amsterdam. Mijn zoon had een speciale rol. Hij was de Jet Pack jongen. Hij mocht meerdere keren door beeld rennen met een Jet Pack op zijn rug. Nou die rol was op zijn lijf geschreven. Hij vond het heerlijk om te mogen rennen met de Jet Pack om. De opnames verliepen naar mijn idee soepel. Ze filmden een gedeelte van de clip. Ze keken of het was gelukt, zo niet dan deden ze het over. En soms moest er iets aangepast worden omdat het er dan beter uit zag. Mijn zoon volgende de aanwijzingen van de regisseur goed op.

Goodiebag

De kinderen (uitgezonderd van de hoofdrolspelers) kregen een hele leuke goodiebag. De leuke Dopper heeft mijn zoon al regelmatig gebruikt. Hij wil hem zelfs mee naar school gaan nemen als drinkfles. Een mooie nieuwe drinkfles met een leuk verhaal. Ik ben ook erg benieuwd of kinderen uit de klas hem dadelijk zullen herkennen op tv.

Einde draaidag

De draaidag was voor ons klaar. De hoofdrolspelers gingen nog een opname doen. Ondanks dat het voor hun een lange dag was merkte je daar niks van. Ze waren allemaal nog vrolijk en hadden er zin in. Wij gingen weer met de auto naar huis. Navigatie ingesteld en geluk er op tijd achter gekomen om mijn parkeerapp weer op stop te zetten. Anders werd het een duur geintje. Het is echt een dag geworden om nooit te vergeten. Nu afwachten wat er precies van de opnames gebruikt gaat worden. Wij zijn erg benieuwd hoe de videoclip eruit zal gaan zien. Maar het zal pas rond maart/april 2021 uitgezonden worden op Disney Channel NL. Dus we moeten nog even geduld hebben. Zodra de videoclip online komt zal ik uiteraard deze op facebook en Instagram delen.

11 gedachten over “Mama ik word een filmster!

    • Ik zag een oproep op Instagram bij Kidsweek voorbij komen (dit was een eenmalige). Maar mochten ze het leuk vinden om te figureren dan kan ik je aanraden om bij Multa kids te kijken. Ik heb mijn zoon daar nu ook ingeschreven. Ze hebben daar meerdere figuranten opdrachten. Je kan dan je dochters opgeven voor een opdracht en dan hoor je daarna of ze zijn uitgekozen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.