Mama ik wil niet naar school!

Zo de eerste schoolweek zit er weer op. Hoe ging bij jullie de eerste schoolweek? Bij ons ging het niet vlekkeloos. Zo heb ik elke dag wel gehoord dat hij niet naar school toe wil. Hij wilde niet eten en ging redelijk moeizaam de auto in. Elke dag ging het wel iets beter. Maar nog steeds niet helemaal soepel.

 Maandag

Mijn zoontje is regelmatig eerder wakker. Maar nu moest ik hem echt wakker maken. Hij wilde nog lekker blijven liggen en verder slapen, ja dat gevoel ken ik wel. Het eerste wat hij tegen me zei was: Mama, ik wil niet naar school. Nou ja als hij al zo wakker wordt dan je weet dat het een lastige ochtend wordt. Gelukkig het aankleden ging goed, boterham eten ging redelijk. Hij heeft in ieder geval een paar happen op. Helaas geen hele boterham maar het is in ieder geval iets. Daarna nog naar school toe. Het was de eerste schooldag en regenachtig volgens ging daardoor iedereen met de auto. Een parkeerplekje vinden was erg lastig. Ik moest de auto een stuk verder weg parkeren. En natuurlijk wilde mijn zoontje niet doorlopen. We waren al bijna te laat. Dus toch geprobeerd om samen naar school te rennen. Normaal is hij wel in voor een wedstijdje. Maar uiteraard deze ochtend niet. Eenmaal in de klas wilde hij niet dat ik weg ging. De juf heeft hem samen met een andere kindje op schoot genomen. Daarna ben ik met een brok in mijn keel naar mijn werk gegaan.

Dinsdag

Tja deze ochtend ging wel iets beter dan de maandag ochtend. Ook nu moest ik hem wakker maken. Nog steeds niet heel veel gegeten ’s ochtend en heeft hij weer gezegd dat hij niet naar school wil. Maar naar school toe ging gelukkig wat beter. Ik kom de auto goed kwijt en we waren op tijd binnen. Afscheid nemen ging nog niet echt goed. Maar hij ging wel op zijn stoel zitten. Mijn vriend haalde mijn zoontje op van school. Het grappige was dat we er zo achter kwamen dat mijn vriend dezelfde juf heeft gehad als mijn zoontje.

Woensdag

Gelukkig werd hij nu wel net voor de wekker wakker. Dit scheelde wel in ochtend. Dit maakte het net een stukje makkelijk. Wel kwam ik er achter dat ik beter geen komkommer meer in zijn bakje kan doen. Het bakje nam hij helemaal weer mee terug naar huis. Van een stukje komkommer had hij een hapje genomen, meer niet. Dus dat zullen we maar niet meer doen. Terwijl hij laatst bij vrienden nog aardig wat stukjes komkommer heeft gegeten. Gelukkig op de BSO heeft hij wel goed gegeten.

schoollokaal

Donderdag

Vandaag heeft hij goed gegeten ’s ochtends. De juf heeft hem aan zijn hand meegenomen naar binnen. Zelfs een andere moeder zei dat het straks echt wel beter zal gaan. Dus ook zij zag al dat het niet helemaal lekker ging. Ik hoop dat ze gelijk heeft.

Vrijdag

Deze ochtend liep hij niet naar de auto maar juist de andere kant op. Uiteindelijk hebben we bijna een rondje gelopen om bij de auto uit te komen. Dus hup de auto in getild en naar school. Hij ging nu wel zelf op zijn stoel zitten. Dus dat ging al iets beter. Op school heeft hij het blad Bobo gehad, hij was helemaal enthousiast. Toen ik hem ophaalde was dat het eerste wat hij liet zien. Hij kende Bobo al van filmpjes en van een app. Maar een tijdschrift ervan is natuurlijk ook erg leuk.

Naar school gaan is dus echt een strijd. Laten we zo zeggen dat hij nog steeds moet wennen aan zijn nieuwe ritme. Terwijl als hij er eenmaal is dan vindt hij het wel leuk. Hij heeft zelfs al een vriendje. Hoe gaat het naar school gaan bij jullie?

7 gedachten over “Mama ik wil niet naar school!

  1. De mijne beginnen vandaag weer. Boeken en een rooster halen, hele andere leeftijdscategorie. Maar ik kan je uit ervaring melden dat die leus “Mama, ik wil niet naar school” altijd blijft 😉 Veel succes deze week.

  2. Mijn jongste wil ook niet, en laat ik ook iedere ochtend bij de juf op schoot achter (sinds de vakantie)…. Slik, niet leuk. Hij vind school wel leuk, maar is liever thuis… Maar ja, hij moet echt…

  3. Vervelend als het zo’n strijd moet zijn. Ik hoop dat het nu beter gaat. Mijn dochter gaat nu sinds 2 weken naar huis en gelukkig huppelt zij het schoolplein op. Maar ik weet dat er ook dagen zullen komen die anders zijn…

  4. Wat lastig dat het zo ging in het begin. Hopelijk gaat het nu beter (al is het hier al weer vakantie). Mijn zoontje wilde juist na een week of 2 niet meer naar school. Dat zegt hij gemiddeld zo’n 3 keer per week en hij gaat 4 keer naar de psz. Ach, we zullen zien na de vakantie.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.