Mama, hoe laat is het?

Heel vaak krijg ik de vraag van mijn zoontje over hoe laat het is. Ondanks dat hij pas 4 jaar is, wordt het dus tijd dat hij kan klok krijgt. We hebben een hele leuke klok in de woonkamer hangen. Alleen deze is niet echt handig voor een kind om te zien hoe laat het is, er staan namelijk geen cijfers op.

Dit is de klok die in de woonkamer hangt. Zoals je ziet is dit niet een klok waarmee je een kind kunt leren klok kijken. Ik vind de klok wel erg leuk dus die wilde ik niet gaan vervangen.
Klok kijken

Vandaar ben ik op zoek gegaan naar een leuke klok voor in zijn slaapkamer. Deze klok vond ik bij OTTO. Hij is er zelf al erg blij mee. Een echte stoere jongens klok.

Voorwaarden kinderklok

De klok moest voor mij aan een paar voorwaarden voldoen. De cijfers moeten er duidelijk op staan. Uitnodigend zijn voor een kind. Een analoge klok en met een stiluurwerk. Ik vind het zelf namelijk erg irritant als je op je slaapkamer een klok hebt die je hoort tikken. En deze geeft zelfs nog wat licht in het donker.

Wanneer begin je met leren klok kijken?

Het is natuurlijk wel vroeg om met 4 jaar al een klok te hebben. Maar ik hoop dat dit helpt tegen elke keer de vraag, Mama hoe laat is het? En omdat hij het zo interessant vindt leer hij ook misschien wel snel de cijfers en de tijd. Of zijn interesse zwakt af nadat hij de klok een langere tijd op zijn kamer heeft hangen. Wie weet lezen jullie dat in een volgende blog.

Op welke leeftijd begonnen jullie met het leren van klok kijken?

Een gedachte over “Mama, hoe laat is het?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.