Logeren tag

De logeren tag is bedacht door Martine van Supermoms. Een leuke tag met vragen over (hoe kan het ook anders) logeren en omdat mijn zoontje sinds gisteren uit logeren is leek het mij leuk om deze in te vullen.

Heeft jouw kindje wel eens gelogeerd?

Ja mijn zoontje heeft al een aantal keer gelogeerd.

Zo ja, bij wie?

Mijn zoontje gaat graag bij opa en oma logeren. Toen het nog kon heeft hij bij oma gelogeerd. Maar ook bij vrienden heeft hij al een paar een gelogeerd.

Zo ja, hoe oud was jouw kindje toen hij voor het eerst ging logeren?

Mijn zoontje was bijna vier maanden toen hij voor het eerst ging logeren. Wij gingen toen een vriendenweekendje weg. Dit doen we al heel wat jaartjes. Het is altijd zonder kinderen, even gezellig vrienden onder elkaar. Dat was wel even gek. Ik gaf nog borstvoeding en moest dus om de zoveel tijd even gaan kolven.

Als hij gaat logeren, welke reden heeft dit meestal?

Elk jaar gaan we in september met de vriendengroep een weekendje weg. Dit is een weekendje weg zonder kinderen. Mijn zoontje gaat dan altijd bij mijn ouders logeren. Hij heeft daar een hele leuke tijd. Maar ook als we een feestje hebben gaat hij logeren. We wonen in een appartement en dan is het niet heel handig als je een huis vol visite hebt en er een klein mannetje moet slapen. En voor alle voorbereidingen en boodschappen doen is het ook wel erg makkelijk als hij uit logeren is.

Heb je je jouw kindje wel eens opgehaald omdat het logeren niet ging?

Nee gelukkig niet.

Als je kindje gaat logeren, wat geef je dan allemaal mee?

Tot een paar weken geleden moest er altijd een zachte voetbal van de Ikea mee.  Bij mijn ouders ligt er standaard eentje. Want soms vergeten we nog weleens wat mee te nemen. Maar sinds Spikkel de grote er op heeft gezeten. En dan denk je misschien wel wie is Spikkel de grote, dat is de uil uit Pieter Konijn. Mijn zoontje heeft het gedroomd of een levendige fantasie maar ineens na ruim 2 jaar met een bal te hebben geslapen (en ook niet zonder kunnen) mag deze niet meer in zijn bed. De knuffels die hij deze logeerpartij heeft meegenomen heeft hij zelf uitgekozen. En ondanks dat hij maar twee nachtjes blijft slapen is er dit allemaal meegegaan in zijn tas. Vier knuffels, vier paar sokken, drie onderbroeken, drie hemden, twee pyjama’s, één ochtendjas, vier truien, vier broeken en badschuim. Een tandenborstel ligt altijd standaard bij mijn ouders dus die hoeft niet mee.

logeren tag logeren tag

Hoe vond je zelf dat je kindje uit logeren was?

Ondanks dat ik weet dat hij in goede handen is, bij wie hij ook logeert, vind ik het toch altijd nog een beetje spannend. Maar ik het is ook wel fijn. Zo zijn we gisterenavond bijvoorbeeld samen uit eten geweest. Iets wat we niet zo vaak doen. En het uit je zelf wakker worden is ook wel erg fijn. Zonder dat je gelijk iets hoeft te gaan doen.

Krijg je wel eens kindjes te logeren? En zo ja, hoe vind je dit?

Nee dat hebben we nog niet gehad. Dat zal vast ooit nog een keertje gebeuren en dan zal ik je laten weten hoe ik het vond.

 

Hoe vind jij het als je kindje gaat logeren?

 

Een gedachte over “Logeren tag

  1. Wat leuk dat je de tag hebt ingevuld En ook leuk dat je een foto erbij hebt gedaan met wat hij meeneemt. Logeren is af en toe heerlijk, en ik denk ook echt goed voor de kids.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.