Letters leren met TipToi

Zoals jullie misschien weten zit mijn zoontje al weer bijna een jaar op school. Daar leert hij natuurlijk over letters en cijfers. Maar met TipToi Mijn Leer-Spel-Avontuur: Eerste Letters gaan we ook thuis aan de slag met het leren van letters.

De Stift

Voordat je kunt starten moet je eerst twee AAA batterijen erin. Deze zitten niet in de doos bijgeleverd. Hiervoor moet je de stift open maken met een platte schroevendraaier. Daarna zul je eerst de pen op de pc moeten activeren en TipToi op je pc installeren. Dit is heel makkelijk. De stift koppel je daarna los en gaat zich updaten en herstarten. Daarna kan het speel en leerplezier beginnen. Wat ik wel fijn vind is dat als je de stift een tijdje niet gebruikt dat hij vanzelf uitgaat. Het komt hier best vaak voor dat mijn zoontje er mee gaat spelen. Na een tijdje gaat hij ergens anders mee spelen maar hij vergeet dan de stift uit te zetten.

Spelenderwijs leren

Als je zelf letters aan je kind wil gaan leren dan kom je er waarschijnlijk snel achter dat ze de klanken van de letters op school anders zeggen (het wordt fonetisch uitgesproken). Dit heeft te maken met dat kinderen de klanken van de letters eerst moeten leren zodat ze daarna hier de woorden mee kunnen maken. En zodat ze met lezen straks met deze klanken de juiste woorden kunnen maken.  Deze fonetische uitspraak wordt ook in het Tiptoi boek gebruikt.

Je hoeft niet hard te drukken met de pen om zo de juiste letter en verhaaltjes te horen te krijgen. Alleen mijn zoontje denkt daar vaak nog anders over. Hij denkt dat hij dan echt moet drukken op het papier voordat je wat te horen krijgt. Hierdoor komen er wel putjes in het boek.  Er zitten veel verschillende verhalen en geluiden in het boek. Het begint al bij het alfabet, hier worden de letters gezegd maar de andere keer ook woorden die beginnen met deze letter.

Het favoriete geluid uit dit boek is toch echt wel de ambulance.

 

Ik vind het een leuk en interactief product waarmee ze om een leuke/andere manier in aanraking komen met letters. We zullen hier de komende jaren zeker nog veel plezier van hebben.

 

 

Een gedachte over “Letters leren met TipToi

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.