Allereerste kinderfeestje, een LEGO feest!

Zijn eerste kinderfeestje, jeetje wat gaat die tijd toch snel. Hij is al weer 5 jaar geworden. En dat moest natuurlijk gevierd worden. Een aantal weken voor zijn verjaardag vroeg ik aan mijn zoontje wat hij wilde voor zijn kinderfeestje.Wat hij vond dat bij een kinderfeestje hoorde? Nou daar was hij wel heel duidelijk in chips, drinken, spelen, LEGO en natuurlijk vriendjes. Aan mij de taak om daar een leuk kinderfeestje voor te verzinnen. Omdat hij 5 jaar werd, mocht hij 5 vriendjes uitkiezen. Hoeveel kindjes mag jouw kindje uitkiezen voor zijn/haar feestje?

Vanwege zijn wensenlijst was het heel erg fijn dat hij zijn kinderfeestje in de LEGO winkel Brick King in Nieuwerkerk aan den IJssel mocht geven. Voordat er een kinderfeestje kon komen, moesten de kinderen natuurlijk worden uitgenodigd. Gelukkig kon ik in de LEGO winkel Brick King uitnodigingen voor het kinderfeestje ophalen. Ook kon mijn zoontje gelijk een mandje met cadeautjes vullen, zodat er door de genodigde een cadeautje uit gekocht kon worden. Dat liet mijn zoontje zich geen tweede keer zeggen. Nadat hij een rondje door de winkel had gelopen zat zijn mandje al helemaal vol.

Vol spanning was hij al de dagen voor zijn kinderfeestje aan het aftellen. Hoeveel nachtjes slapen nog mama? Zaterdagmiddag was het dan zover. Om half 1 waren alle kinderen aanwezig in de LEGO winkel Brick King. Dit is niet alleen een LEGO winkel maar ook waar je in een speciale ruimte in de winkel hebt waar je een kinderfeestje kan geven. We begonnen het feestje met broodjes knakworst en een bekertje limonade. Alle kinderen mochten hun namen schrijven op het bekertje of gewoon versieren. Want ja de leeftijden waren tussen de 4 en 6 jaar, dus niet alle kinderen kunnen dan al hun naam schrijven.

Nadat de broodjes en de limonade op was, werd het tijd om te zingen en cadeaus uit te pakken. Elk kind kreeg een verschillend gekleurd LEGO blokje en in een bak zaten ook LEGO blokjes. Mijn zoontje mocht een blokje grabbelen en zo werd er duidelijk welk kindje zijn cadeau mocht geven. Hij is goed verwend met LEGO en Playmobile. Hij kreeg zelfs ook nog een mooie LEGO doos namens de winkel cadeau.

LEGO bouwen

Als je in een LEGO winkel bent dan moet er natuurlijk met LEGO gebouwd worden. Dit hadden ze eigenlijk wel heel het feestje vol kunnen houden. Maar er stonden nog meer leuke dingen op de planning. Na het bouwen mocht het bouwwerk in de vitrine staan. Dat moest natuurlijk nog even bekeken worden.

LEGO bingo

Chips en LEGO plaatjes is een goede combi om de jongens te amuseren. Mijn zoontje heeft het nu weken later nog over de bingo. Het was wel even goed naar het plaatje kijken en dan op de bingo kaart. Ik moet duidelijk nog wat meer met de LEGO spelen want ik ken nog maar weinig poppetjes ;). De jongens vonden het erg leuk. Want zodra ze er eentje op hun bingo kaart hadden mochten ze een chipje eten. Op deze leeftijd kan verliezen erg lastig zijn. Maar met deze bingo was dat gelukkig geen probleem.

 

Quiz

De meeste jongens hadden niet echt veel geduld voor de Quiz . Het leukste vonden ze om te kijken wat de duurste LEGO doos was die in de winkel stond. Grappig om te zien dan kinderen nog geen besef hebben van de waarde van producten. Sommige kinderen wezen de kleinste doos aan om vervolgens te vragen of ze het goed hadden. Ik denk dat als de kinderen net ietsjes ouder zijn meer geduld hebben voor de quiz. Het oudste kin

Lego-prik

Dit spelletje vonden de jongens erg leuk. Ze konden er heel erg om lachen als er verkeerd geplakt werd. Maar er werd ook stiekem wat voorgezegd, je moet die kant op 🙂 , naar boven, naar beneden.

Diploma LEGO Koning

Hoe stoer is het om aan het einde van het feestje ook nog een ware LEGO diploma te krijgen. Alle jongens gingen de diploma vol trots ophalen. En ja dan moest er natuurlijk wel even een groepsfoto gemaakt worden (ivm de privacy van de andere kinderen deze wel even onherkenbaar gemaakt).

 

Brick King LEGO kinderfeestjes

Zo zag het kinderfeestje voor mijn zoontje eruit, het feestje duurde 2,5 uur. Dit was precies lang genoeg voor de kinderen (en voor mij 😉 ).  Ze hebben diverse spelletjes die ze met een kinderfeestje kunnen doen. Dit hangt natuurlijk ook af van de leeftijden van de kinderen. Lijkt het je ook wat? Neem dan even een kijkje op de site van Brick KingTevens kun je het kinderfeestje uitbreiden met diverse mogelijkheden, zoals een uitgebreidere goodybag, een LEGO ketting maken of het bouwen van een minifiguur.

 

6 gedachten over “Allereerste kinderfeestje, een LEGO feest!

  1. Heel erg leuk, onze zoon is ook groot fan van lego dus tegen de tijd dat hij zijn eerste kinderfeestje mag geven staat dit zeker op de shortlist.

  2. Superleuk! Wij vieren zaterdag het eerste kinderfeestje van Caileigh bij Brick King, we hebben er ontzettend veel zin in, helemaal na het lezen van jouw verslag! Gefeliciteerd met Mike!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.