Laatste keer naar het consultatiebureau?

Vrijdag was het dan zover, voor de laatste keer naar het consultatiebureau, dacht ik. Maar niets was minder waar. We hadden een afspraak voor de ogentest en de DKTP prik. Het was nu wel de laatste prik bij het consultatiebureau. De volgende prik komt pas weer rond zijn negende verjaardag. Dus dat duurt gelukkig nog wel even.

Vooraf aan het bezoek moesten we natuurlijk weer even oefenen op de plaatjes. En dit keer zaten er ook rondjes bij met openingen. Maar gelukkig ging het oefenen met de plaatjes en met de rondjes goed. Ik moet wel zeggen dat ik de plaatjes wel een beetje ouderwets vind. Toevallig zag ik laatst bij vrienden nog iemand met een fluitketel. Maar voor de rest heeft iedereen een waterkoker. En natuurlijk ook even geoefend met één oog kijken (hand voor het andere oog), zoals wij het noemen Piet Piraat.

Consultatiebureau Ogentest

Eenmaal aangekomen bij het consultatiebureau had meneer er geen zin meer in. Hij wist dat hij een prik ging krijgen. En hij wilde geen prik, want een prik doet pijn. En daardoor wilde hij ook alleen maar spelen en had hij geen rust voor de ogentest. Wat ik wel jammer vond bij deze afspraak dat ze maar heel weinig tijd hadden. Ik had een vraagje of ze even wilde kijken of hij qua spraak achter liep. Maar daar was geen tijd voor. Hiervoor moesten we dan een nieuwe afspraak maken om dit na te laten kijken. Maar “gelukkig” moeten we nu toch ook voor de ogentest terug komen. Dus dat kan dan wel in een afspraak. En voor de vervolg afspraak hebben we een afspraak van 15 minuten terwijl deze afspraak maar voor maximaal 10 minuten was. En hierin moest dus veel meer gedaan worden, de afgelopen tijd bespreken, gekeken worden of zijn lengte en gewicht in orde is, de ogentest doen en dus de vaccinatie. Als een kindje dus even niet mee werkt dat red je het al helemaal niet in die korte tijd. Maar de vaccinatie heeft hij wel gekregen en hij mocht een sticker uit kiezen. Hij heeft er uiteindelijk eentje gekozen maar voor hem hoefde dat eigenlijk niet zo.

Last van de prik?

Al snel had hij geen last meer van de prik, dacht ik. Hij had om half 10 zijn prik gehad. Met de lunch had hij goed gegeten. En ’s middags heeft hij heerlijk gespeeld buiten in de speeltuin. Er was niks aan hem te merken. Totdat we weer thuis waren, toen begonnen we toch echt te merken dat hij zich niet lekker voelde. Hij had het koud en wilde ’s avonds niet eten. Onder een dekentje op de bank is hij in slaap gevallen. En ik merkte ook dat hij een verhoging had gekregen. Toen hij even wakker werd heeft hij gelukkig nog wel wat gedronken en is hij in zijn bedje verder gaan slapen. Helaas werd hij ’s nachts wakker en is hij tussen ons in verder gaan slapen. Iets wat we eigenlijk niet vaak doen. Maar als hij niet lekker is dan maken we een uitzondering. Zaterdag voelde zich ook nog echt niet lekker. Zijn verhoging was nog niet weg en al helemaal niet minder geworden. Heel de dag heeft hij op de bank gelegen. En natuurlijk hebben we extra veel geknuffeld. Het slapen ging die nacht gelukkig wel goed. Hij heeft in zijn eigen bedje geslapen. Zondag voelde hij zich weer beter. De pleister mocht er eindelijk afgehaald worden en had hij geen last meer van zijn armpje. En je merkte ook echt dat hij weer de oude was omdat hij weer goed ging eten en lekker spelen.

Heeft jullie kindje veel last gehad van de vaccinaties?

6 gedachten over “Laatste keer naar het consultatiebureau?

  1. De volgende prik was bij ons vorige maand (maart) in het jaar dat het kind 9 jaar wordt. Dylan is pas in augustus jarig en heeft hem nu al gehad. En Justin was vorig jaar al 9 (januari) en kreeg hem toen in maart. De cola sinas prik. Dylan kon mij precies vertellen waarom ze zo heten.. Ze prikken namelijk nogal als ze er in zitten. De prikken deden ook echt pijn, ze worden in een spier of pees geprikt.. Gelukkig duurt dit nog een paar jaartjes voor jullie 😉

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.