Klusjes voor je kind, mama challenge 2016

Het geluk zit in de kleine dingetjes. Zo werkt het ook bij ons met de mama challenge: samen aan de slag in het huishouden / Klusjes voor je kind. Mijn zoontje is heel erg behulpzaam en wil ook echt wel meehelpen met de kleine dingetjes. (Als het hem uit komt natuurlijk 😉)

Op vakantie ging ik aan de slag met deze mama challenge. Dus eerst maar even bedenken wat voor klusje/huishoudelijk taakje het dan zou moeten worden. Hij vindt het leuk om zoetjes in de koffie te doen bij mijn vriend en daarna ook voor hem te roeren.

klusjes voor je kind klusjes voor je kind

Maar ook bijvoorbeeld ’s ochtends de gordijnen open te doen. 

klusjes voor je kind

Maar dit zijn geen echte “klusjes”.

Nu zag ik bij Huisvlijt.com dit handige overzicht:

klusjes voor je kind

Je kan hem op haar site ook gratis downloaden. Ik vind het een makkelijk overzicht om te kijken wat hij eigenlijk al zou kunnen. Volgens dit overzichtje zou hij bijvoorbeeld ook zijn bed op kunnen maken. Maar ja dat heb ik nog nooit aan hem gevraagd. Dus ik begin wat simpeler. Elke dag een klein taakje zoals helpen met tafel dekken en schoonmaken. Verrassend genoeg ging dit elke keer zonder problemen. Want ondanks dat hij heel erg behulpzaam is had ik niet verwacht dat hij deze taakjes zonder enig tegenstribbelen zou doen. Goed om te onthouden. En zeker om hem vaker wat kleine klusjes te laten doen.

klusjes voor je kind klusjes voor je kind

Benieuwd hoe andere moeders deze Mama challenge hebben ingevuld: de samen aan de slag in het huishouden / Klusjes voor je kind. Lees dan bijvoorbeeld deze blogs:

  • Priscilla van Glim.Org, samen met haar zoon ging ze de was doen in haar nieuwe wasmachine
  • Janske van Janske.nl, samen met haar dochtertje Lola maakte ze een ware Duplo wasserete
  • Lodi van Lodiblogt, ze ging samen met haar oudste de afwas doen.

Laat jij je kind(eren) wel eens een klusje doen thuis?

 

11 gedachten over “Klusjes voor je kind, mama challenge 2016

  1. Het leuke aan die dagelijkse kleine klusjes is dat ze op een gegeven moment automatisme worden 🙂 Mijn zoons kleden zich nu bijna altijd uit zichzelf aan en brengen zelf hun bord en beker naar de keuken 😀

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.