Brandweer traktatie

Eentje aantal weken geleden heeft mijn zoontje voor het eerst getrakteerd op school. Eerst had ik geen idee wat ik nu precies het beste kon trakteren. Op school nog zelfs aan de juf gevraagd en zij gaf aan dat ze het liefste een gezonde (hartige) traktatie hebben, het liefst geen snoep. Als de traktatie te veel zou zijn dan geven ze deze eventueel mee met de kinderen naar huis.

Op vrijdag, in de auto onderweg van school naar huis wist ik eindelijk wat het zou moeten gaan worden. Mijn zoontje is echt een brandweerman (Sam) fan. En ik had wel eens van die leuke fruitspiesjes gezien. Dus dat was de ultieme gezonde traktatie. Maar ook eentje die echt bij mijn zoontje past. Ik ben gelijk naar de winkel gegaan om rood papier te kopen. Om de prikkertjes te laten staan heb ik oase gebruikt. Deze in zilverfolie ingepakt en daarna in verpakt in twee brandweerauto’s en een blok met vlammen erop.

Op internet heb ik het plaatje van de brandweerauto gevonden. Deze bewerkt met Hoera 4 jaar! erop, daarna op rood papier afgedrukt ( nog steeds heel blij met de printer die ik heb gewonnen bij de Mama Company). Uitgeknipt en met een plakbandje vastgemaakt aan de prikkers. Op maandagochtend heb ik het fruit aan de prikkers gedaan. Vol trotst heeft mijn zoontje de traktatie meegenomen naar school.

Zo zag de traktatie eruit:

makkelijk gezond kinder trakatie brandweer traktatie makkelijk gezond kinder trakatie brandweer traktatie

Ik moet zeggen dat ik zelf erg tevreden ben met het resultaat. En het blije gezicht van mijn zoontje toen hij de traktatie voor de eerste keer zag doet natuurlijk ook wonderen.

8 gedachten over “Brandweer traktatie

  1. Wat een leuke traktatie! Ik heb zoiets ooit gemaakt, maar dan rupsje nooit genoeg (zonder vlammen haha)
    Mogen ze bij jullie op school trakteren als ze 4 worden? Bij ons gebeurt dat niet, eigenlijk pas vanaf 5 (dus als ze een jaar op school zitten)

    • Rupsje nooit genoeg, ook erg leuk. Ik heb daar wel voorbeelden van gezien. De ouders mogen zelf kiezen of ze willen trakteren. Sommige ouders kiezen er ook voor om alleen op het kinderdagverblijf te trakteren.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.