kerstverlichting

Kerstverlichting, waar gaan jullie dit jaar voor?

Na sinterklaasavond mag bij ons de kerstboom in huis komen. Na het volop genoten te hebben van de sinterklaas periode dan is het tijd voor de kerst. Ik vind het een heerlijke, gezellige periode. Waarbij ik het leuk vind om het huis te versieren met allerlei kerstversiering en mooie lichtjes.

We kiezen (tot nu toe) elk jaar nog voor een echte kerstboom. Ondanks alle naalden die je weken later nog in je huis vindt. De kerstlampjes van vorige jaren worden dan weer naar boven gehaald. Om zo de kerstboom weer te gaan versieren en het huis te versieren. Wij zullen dezelfde kerstlampjes gebruiken in de boom.  Natuurlijk zal ik wel eerst weer alle lampjes uit elkaar moeten halen. Elk jaar is dat toch wel weer dezelfde ellende.

Maar niet alleen de kerstboom wordt verlicht. Vroeger ging er in huis ook vaak kaarsen maan. Maar sinds de komst van mijn zoontje, ben ik zelf geen fan meer van kaarsen. Toch een beetje de angst dat hij zich verbrandt of met het spelen een kaars omgooit. Mijn moeder had geluk, mijn hele verzameling aan kaarsen heb ik aan haar geven. Van mijn ouders heb ik hele leuke nepkaarsen gekregen. Om zo toch een beetje extra gezellige sfeer in huis te krijgen.  Maar nu heb ik speciaal voor de kerst nog leuke lampjes van Lampenonline ontvangen. Deze lampjes vind ik erg leuk om gewoon neer te leggen. De lampjes werken op batterijen en kun je eenvoudig aan en uit zetten. Het kan zomaar zijn dat mijn zoontje ze inpikt en op zijn kamer neerlegt. Vorig jaar had hij een mini(nep)kerstboompje in zijn kamer staan. Hij wilde dat ook zijn kamer mooi versiert werd en niet alleen de woonkamer.  Maar misschien dat ik ze ga verwerking in een kerstkrans. Maar dat ligt er net even aan hoeveel tijd (en zin) ik daarin heb. Gelukkig heb ik twee setjes. Dus ik kan het ook nog allebei doen.

kerstverlichting

Kerstverlichting is er in zoveel soorten en maten. Ik vind het leuk om dan even bij mensen naar binnen te kijken om te zien hoe zijn het hebben versierd. Sommige huizen, tuinen en balkons hebben zoveel versiering, dat ik niet wil weten wat dat met hun energierekening doet.

Wat voor kerstverlichting hebben jullie (straks) allemaal in huis?

4 gedachten over “Kerstverlichting, waar gaan jullie dit jaar voor?

  1. In de tuin niet (zonde als de gordijnen dicht zijn)
    Wel kleine lampjes in de boom en kaarsen, die deed ik toen dochterlief kleiner was in een mooi windlicht of in een glazen vaas. Wel zo veilig.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.