Kerstdagen overleefd?!

Hebben jullie de kerstdagen overleefd? Ik heb erg genoten van de kerstdagen met mijn familie. Natuurlijk beide kerstdagen veel te veel gegeten. Maar wel echt genoten. Op tweede kerstdag hebben we overdag een speurtocht gedaan.  Een rebus speurtocht van 4,5 kilometer om de IJzerenman in Vught. Zodat mijn zoontje even wat energie kwijt kon en wij lekker even buiten konden lopen. Om zo niet alleen maar te eten die twee kerstdagen maar ook even wat te bewegen. Na afloop van de speurtocht kregen we heerlijke warme chocolademelk met slagroom. Ook mochten er marshmallows geroosterd worden.

Zoals je op deze foto kunt zien genoot mijn zoontje heel erg van dit moment. Voor de dames had hij roze marshmallows geroosterd en voor de heren de witte. Ja daar heeft hij al goed over nagedacht. Ondanks dat ik de verkeerde schoenen had aangedaan (en daardoor gelijk een grote blaar op mijn hak kreeg), heb ik ook heel erg genoten. Zeker voor herhaling vatbaar (maar dan op andere schoenen).

’s Avonds hadden we een eigenlijk een simpel toetje. Maar met wat vuurwerk wordt het toch wel heel speciaal.

Oudejaarsdag heb ik eerst een volledige dag gewerkt. Mijn zoontje is dan al bij mijn ouders. Mijn zoontje had er al helemaal zin in. Mijn vader had al kindervuurwerk in huis gehaald. Ik had al vuurwerkbrillen gehaald (deze kun je bijna elk jaar gratis krijgen bij Specsavers of Pearle). Zodat ze veilig samen vuurwerk konden afsteken. Na het werk ben ik naar mijn ouders gegaan waar er nog meer familie kwam.

Op nieuwjaarsdag is het bij ons traditie om met de hele familie samen te komen. Om dan met z’n alle te proosten op het nieuwe jaar. Onder het genoten van oliebollen en een warme maaltijd. Helaas was dit jaar voor het eerst dat mijn opa er niet meer bij kunnen zijn.

Na al deze drukke dagen is het weer tijd voor een beetje rust in huis. Tijd om de kerstboom weer af te tuigen. (Gelukkig werd deze vandaag door de gemeente opgehaald. ) Alle kerstspullen kunnen dan weer naar zolder en dan kan het “normale” leven weer beginnen.

Maar voordat het “normale” leven weer gaat beginnen lijkt het me heerlijk om een last minute weekendje weg te kunnen gaan. Even lekker er tussen uit en genieten van de rust. Om een nieuwe plek te ontdekken en om dan tijdens het genot van een glas wijn te bedenken wat mijn doelen zullen zijn voor 2019. En misschien wel nog een weekendje weg op mijn doelenlijst zet. Het is ruim 1 jaar geleden dat ik voor het laatst een weekendje weg ben gegaan. Soms is het lekker om even in een andere omgeving te zijn. Nieuwe dingen te proberen en te zien. Om zo lekker te kunnen ontspannen en te genieten.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.