Rennend de school uit

Tja een leven van schoolmoeder, er komt meer bij kijken dan ik dacht. Mijn zoontje laat nog wel heel erg merken dat hij het niet echt leuk vindt om naar school te gaan. Als hij er eenmaal is en ik ben weg dan gaat het wel goed. Maar als ik hem naar school breng kan het soms nog wel eens een uitdaging zijn. De eerste uitdaging is al om op tijd in de klas te komen. De ene dag gaat het duidelijk veel beter dan de andere dag.

Vanochtend was het weer feest. Ik parkeerde de auto en op dat moment hoorde ik al de tweede bel. Tja we hadden het dus deze ochtend niet gered om op tijd te komen. Eigenlijk had ik dit al wel verwacht. In de auto heeft hij snel een boterham gegeten. Maar voor de rest liep de ochtend moeizaam.

image

Ik tilde hem uit de auto, dat hij zelf ging lopen zat er niet in. Eenmaal bij zijn klaslokaal aangekomen was ik gelukkig niet de enige moeder die te laat wat met haar zoontje. Allebei legden we de eetmomentjes in de bakjes. En de jassen hingen we aan de kapstok. De andere moeder ging met haar zoontje het klaslokaal binnen. En mijn zoontje…tja die stond halverwege de gang, richting de uitgang. Zodra ik een paar stappen zijn richting had gezet, ging hij er nog verder van door. Hij rende zo de school uit. Buiten bij de hekken stonden twee moeders nog wat te kletsen. Mijn kind kwam voorbij rennen, ze keken volgens mij even naar hem maar lieten hem doorlopen. Pas toen ik eindelijk bij de schooldeur was en ik vroeg of ze hem wilde tegen houden kwam een moeder in actie. Ze riep hem toe en hij stond daardoor even stil. Net lang genoeg zodat ik een sprintje kon trekken en hem daardoor te pakken kreeg.

Het liefst had ik natuurlijk gehad dat een van de moeders hem gelijk hadden tegen gehouden. Daarom ben ik ook erg benieuwd, wat zou jij doen als je een kind uit school ziet rennen?

 

 

 

5 gedachten over “Rennend de school uit

  1. wat vervelend, moeilijk om te zeggen, ik denk als ik het kind herken en denk hé die hoort op school, dan had ik hem wel tegen gehouden, en sowieso even gevraagd waar zijn papa of mama is, maar pas in de situatie weet je het! hopelijk gaat hij na de vakantie met meer plezier naar school

  2. lastig hoor, bij ons is het zo klein dat je eigenlijk niet rennend de school uit kan 🙂
    Bij het kinderdagverblijf gebeurde het nog wel eens dat er een kindje stiekem de deur uitliep; die stuurde ik wel altijd terug!

  3. Tja, wat doe je dan. In eerste instantie zou ik ook toekijken. Tenzij ik de leerling goed ken en weet dat ik hem kan tegenhouden.
    Of ik zou iets zeggen tegen het kind (en of dat helpt, geen idee)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.