Je kind zou maar vermist zijn, AMBER Alert. 

AMBER

Vandaag is het internationale dag van AMBER Alert. We kennen AMBER Alert allemaal denk ik wel. Een systeem waarbij berichten worden verstuurd als de politie vreest voor het leven van een vermist of ontvoerd kind.

Het is denk ik de ergste nachtmerrie van elke ouder dat je kind vermist of ontvoerd is. Als het gebeurd hoop je natuurlijk dat er zoveel mogelijk mensen mee zoeken. Om deze reden heb ik de AMBER Alert app  op mijn telefoon staan en ben ik aangemeld voor de sms alert.

De app van AMBER alert staat al een tijdje op mijn telefoon. Alleen moet ik bekennen dat de gegevens van mijn zoontje erg veroudert zijn. Dus vandaag is een mooie dag om dit gelijk te vernieuwen. Je hoopt natuurlijk dat je het nooit nodig hebt. Maar als je het nodig hebt dan is het wel handig als de gegevens kloppen in de app. Je kan daardoor snel de juiste gegevens doorgeven met een druk op de knop in de app.

Ben jij je kind wel eens kwijt geweest, al was het maar voor heel even? Ik wel. Een keertje ben ik mijn zoontje eventjes kwijt. Ik was met hem in de Intertoys en stond net af te rekenen bij de kassa. En ineens was hij weg. Dat was wel even schrikken. Wat een geluk dat een man (toevallig de vader van een vriendin ) hem tegen had gehouden voordat hij het winkelcentrum uit ging. Anders was hij misschien zo over de parkeerplaats gelopen.  Zoonlief was zich van geen kwaad bewust en mijn hart zat in mijn keel. Ik was hem dus maar heel even kwijt. Ik kan me haast niet voorstellen hoe het moet voelen als je kind heel lang vermist is. En ik hoop dat ik er ook nooit achter kom.

Wil je ook de app downloaden of je aanmelden voor de sms alert, neem dan hier even een kijkje.

 Heb jij de AMBER Alert app op je telefoon staan? En update jij de gegevens regelmatig van je kind(eren)?

Een gedachte over “Je kind zou maar vermist zijn, AMBER Alert. 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.