Ik heb de eerste schoolfoto van mijn kind verpest

Nu klinkt de titel natuurlijk heel dramatisch. Maar zo voelt het toch wel voor me. Waar moeders vaak al dagen bezig zijn met de outfit en kapsel, kwam ik er pas een dag van te voren achter dat mijn zoontje eigenlijk naar de kapper had moeten gaan. En natuurlijk veel te laat en alles al dicht is.

Tja daar gaat dan de eerste echte schoolfoto en staat hij met net iets te lang haar op. Zelf bijknippen leek me ook niet echt een goede optie. Dat zou het alleen maar erger maken. Vandaag hebben de schoolfoto te zien gekregen. Wat voor mij nu wel heel erg op valt is zijn net iets te lange haren. Hij had twee kleine wondjes op zijn gezicht en deze staan er nog op. Je hoort dat er sommige schoolfotografen zijn die alles fotoshoppen. Maar de schoolfotograaf bij ons op school niet. En ik vind het ook erg fijn dat ze het niet hebben weg gefotoshopt. Zo zag hij er gewoon op dat moment uit.

Mijn zoontje staat heel leuk op de foto’s. Van de fotograaf moest hij frietjes zeggen. Nou dat heeft gewerkt. Alleen dat zijn haar net te lang is bij zijn oren valt heel goed op. Gelukkig konden we de foto’s online makkelijk bekijken en bestellen. Ik vind het ook niet echt duur. In het totaal was ik €15,- euro kwijt voor alle foto’s. Hiervoor kregen we twee klassenfoto’s. Eentje waar ze allemaal een beetje gek doen en eentje waar ze normaal zitten.

Zo is dus de foto geworden (voor een gedeelte dan).Maar zo kunnen jullie zien wat ik bedoel met dat zijn haar net iets te lang is.

schoolfoto

Volgend jaar toch maar iets beter in mijn agenda zetten. Zodat ik op tijd een afspraak voor hem kan maken bij de kapper. En ik niet weer een schoolfoto verpest.

De afbeelding met de fotograaf erop heb ik ontvangen via Shutterstock.

 

9 gedachten over “Ik heb de eerste schoolfoto van mijn kind verpest

  1. Haha, heeeeel herkenbaar. Ik vind het altijd een strijd om ze alledrie met leuk kapsel en schone kleren op de foto te krijgen. En dan moeten ze ook nog matchen omdat ze met zijn drieen op de foto moeten… Ik vind hem schattig geworden trouwens, zo te zien lacht hij heel lief!

  2. Wat een heerlijke pretoogjes op de foto! En die van mij hadden eigenlijk ook wel naar de kapper gemoeten haha, wat een gedoe altijd he 😉
    Leuk dat ze twee groepsfoto’s kregen; dat hebben ze bij ons niet!

  3. Dit is het eerste jaar dat de kinderen eens goed gekleed enzo naar school gaan verpest de fotograaf het! Ten eerste heeft hij mijn zoon diep beledigd en ten tweede waren de foto’s bij elkaar als basispakket bijna €100. Nou daar deed ik het dus niet voor.

  4. Zo ontzettend herkenbaar! Al was het niet mijn kind maar ikzelf die er altijd als een ragebol op stond (Mijn vader vond het best hoe ik er uit kwam te zien op een schoolfoto in de basisschool.) Gelukkig kan je er later nog altijd hartelijk om lachen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.