Ik ben een kind van de duivel

Deze zin wil je niet uit de mond horen van je bijna 5 jarige. Maar dit was afgelopen donderdag bij ons wel het geval. Ik was zelf lichtelijk in schok.

We zaten op een verjaardag, we waren gezellig aan het kletsen en de kinderen waren lekker aan het spelen. De eerste tonen van dit nummer kwamen uit de speakers van een telefoon. En gelijk zei mijn zoontje “Ik ben een kind van de Duivel”. Alleen de beginnen tonen hebben we van het nummer gehoord, meer niet. Hoe kan het zijn dat hij de tekst van dit nummer kent? Ik heb zelf het nummer maar één keertje gehoord. Hij stond toen wel in de buurt… maar normaal gesproken pikt hij dat niet zo snel op. De vraag aan mijn zoontje hoe hij het nummer kende heeft hij niet beantwoord. Is het dan van die ene keer dat we het nummer hebben gehoord? Of misschien heeft hij het ergens opgepikt op school of op de BSO. Gelukkig is hij zich van geen kwaad bewust en weet hij niet wat hij precies heeft gezegd. Kennen jullie het nummer Kind van de Duivel? Hieronder kun je anders even het nummer luisteren. Wel kan ik je adviseren om dit niet in bijzijn van je kinderen te doen.

Er zullen vast nog wel vaker liedjes zijn die mijn zoontje mee gaat zingen, waar ik dan niet vrolijk van zal worden. Maar voorlopig luisteren wij in de auto nog naar een cd met kinderliedjes.

Hebben jullie ook bijzondere songteksten ineens uit de mond van je kind gehoord?

6 gedachten over “Ik ben een kind van de duivel

  1. Mijn mond valt open van verbazing, mijn twee kids van 7en 5 zaten twee weken geleden in bad dit liedje te zingen. Ik wist niet wat ik hoorde, en wist zelfs niet eens dat het een echt bestaand liedje was. Was echt geschokt over het taalgebruik uit hun mond. Geprobeerd om uit te leggen waarom mama dit niet zo leuk vind….

  2. Mijn dochter kwam er ook mee thuis. Zij had de clip op de telefoon van haar vriendinnetje gezien. Maar wilde zelf het nummer daarna eigenlijk niet meer horen, maar de hele klas zingt het de hele dag

  3. Het verbaast me sowieso enorm wat jonge kinderen allemaal horen en zien. In “onze tijd” (djiezzzz ik haat het om dat te zeggen haha!) had je gewoon de tv en dat was het. Nu krijgen ze zoveel mee, buiten op straat door mobiele telefoons van vriendjes en vriendinnetjes, er zijn mega veel programma’s op tv, YouTube, andere social media.. Je kunt er bijna niet meer omheen. Maar ik geniet nog enorm van de onschuld van mijn twee hele jonge kinderen. Voor je het weet komen ze met zulke dingen thuis ja…

  4. ja, hier dus ook! Mijn vierjarige vroeg zowel aan mij als aan haar grootvader om dit voor haar te zingen. In haar geval denk ik dat dit van op school komt… tja. Ik heb er niet al te veel aandacht aan besteed, gewoon naar waarheid gezegd dat ik dit niet kan zingen 🙂
    Ik vind het anders wel leuk dat ze meezingt met Bruno Mars en Ed Sheeran en Adele 🙂

  5. Mijn dochter van 5 begon dit laatst ook te zingen! Ook ik was erg verbaasd en vroeg waar ze dat geleerd had, van kindjes op school zei ze. Ik heb toen maar verteld dat ik liever niet heb dat ze dat zingt.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.